nieuws

Deze zangers wonnen 'TVOH', maar wat doen ze tegenwoordig?

Deze zangers wonnen 'TVOH', maar wat doen ze tegenwoordig?

Het achtste seizoen van ‘The Voice of Holland‘ (RTL4) komt er weer aan. We vragen ons toch elk jaar weer af: wat is er gebeurd met alle winnaars? 

| Justine Wouterson

We maakten een overzichtje: dít doen de zeven Voices van Neerlands meest succesvolle tv-format vandaag de dag.

Lees ook
Waylon vervangt Anouk tijdelijk bij ‘The Voice of Holland’

1. Ben Saunders – 2010

Doorgaans horen we van winnaars van een eerste seizoen het meest. Dat was ook zo in het geval van Ben Saunders, alleen kwam ‘Tattoo Ben’ na zijn winst vrijwel alleen nog maar negatief in het nieuws. De vader van drie kinderen bracht in 2011 en in 2012 nog albums uit, maar die deden het – mede daardoor – allebei niet zo goed als gehoopt. In 2014 kwam er een einde aan Ben’s muzikale carrière, toen hij zich aansloot bij motorclub Satudarah. In mei 2015 werd Saunders, die ook nog steeds een eigen tattooshop runt, gearresteerd wegens het mishandelen van een verkeersregelaar. Hij werd veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding en 180 uur taakstraf. Eeuwig zonde, met zo’n stem.

2. Iris Kroes – 2011

Iris Kroes betoverde in 2011 heel Nederland met haar engelachtige stem én prachtige harpspel. Sinds haar winst in het tweede seizoen ging de Friezin mee op tour met haar coach Marco Borsato en bracht ze meerdere singles uit, waaronder het Friestalige Thús. Geen van de nummers belandde hoog in de hitlijsten, maar Iris boekte wel succes met meerdere theatertours door het land. In januari 2015 was de eerste show van haar theatershow Irisitible te zien en ze bracht april vorig jaar haar single Out Of My League uit. Ze hoopt in 2018 naar het Songfestival te gaan.

3. Leona Philippo – 2012

Leona won het derde seizoen van The Voice met haar cover Could You Be Loved. Begin 2015 nam ze deel aan het tv-programma Maestro (AVROTROS), dat ze op 6 maart 2016 won. Leona treedt nog regelmatig op in het land en is in december 2016 met onder andere Carlo Boszhard en Nicolette van Dam te zien geweest in The Christmas Show in de Amsterdamse Ziggo Dome. In 2018 doet ze opnieuw mee aan Ladies of Soul. 

4. Julia van der Toorn – 2013

Julia van der Toorn gooide hoge ogen met haar heerlijk vernieuwende versie van Britney Spears’ Oops I Did It Again. In maart 2015 veranderde Julia haar artiestennaam in Julia Zahra – Zahra is Julia’s tweede naam. Die zomer deed Julia mee aan het programma De Beste Zangers van Nederland (AVROTROS). In april 2016 verscheen Geen held, haar eerste eigen Nederlandstalige single. In juni van dat jaar volgde Ik Blijf Bij Jou en in augustus Met Mijn Ogen Open.

5. OG3NE – 2014

De zussen van OG3NE, het eerste drietal dat auditie deed bij The Voice, boeken tot nu toe misschien wel het meeste succes van alle winnaars. De meiden, die al vanaf kleins af aan zingen en optreden, deden eveneens mee aan het programma De Beste Zangers van Nederland, waarin ze verreweg de populairste kandidaten waren. Op 30 september 2016 lanceerden ze hun langverwachte debuutalbum We Got This en hebben ze door het land getoerd met een bijna uitverkochte theatertour. En daar bovenop hebben de drie zussen ons land afgelopen jaar vertegenwoordigd op het Eurovisie Songfestival, waar ze elfde werden. Afgelopen zomer, 12 juli, is de moeder van de meiden overleden aan een zeldzame vorm van kanker.

6. Maan de Steenwinkel – 2015

Maan doet inmiddels veel meer dan alleen zingen. Natuurlijk hebben we van haar mogen genieten tijdens het afgelopen seizoen van De Beste Zangers, maar momenteel zien we haar de sterren van de hemel dansen in Dance Dance Dance. In december 2016 had ze tevens haar eerste presentatieklus voor het programma Soundcheckers bij KPN en in februari 2017 werd ze beloond met de ‘Doorbraak van het Jaar’-award bij de 100% NL Awards.

7. Pleun Bierbooms – 2016/2017

Pleun won het zevende seizoen van The Voice en is momenteel bezig met een nieuwe single. Daarnaast mocht ze een paar maanden terug bij de Toppers optreden en zingen met de Jostiband. Ze was bezig met vloggen, maar twee weken geleden liet ze weten dat ze voor nu stopt met haar weekvlogs en vooral covers op haar YouTube-kanaal gaat plaatsen.

NIEUWS | TV | BEKEND | MUZIEK

Bron: LINDAnieuws | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser