nieuws

Deze zangers wonnen 'TVOH', maar wat doen ze tegenwoordig?

Deze zangers wonnen 'TVOH', maar wat doen ze tegenwoordig?

Vanavond is alweer zevende de finale van ‘The Voice of Holland‘ (RTL4) te zien. We zijn enorm benieuwd wie er wint, maar we vragen ons ook af: wat is er gebeurd met eerdere winnaars? 

| Justine Wouterson

We maakten een overzichtje: dít doen de zes Voices van Neerlands meest succesvolle tv-format vandaag de dag.

Lees ook
Waylon vervangt Anouk tijdelijk bij ‘The Voice of Holland’

1. Ben Saunders – 2010


Doorgaans horen we van winnaars van een eerste seizoen het meest. Dat was ook zo in het geval van Ben Saunders, alleen kwam ‘Tattoo Ben’ na zijn winst vrijwel alleen nog maar negatief in het nieuws. Ben bracht in 2011 en in 2012 nog albums uit, maar die deden het – mede daardoor – allebei niet zo goed als gehoopt. In 2014 kwam er een einde aan Ben’s muzikale carrière, toen hij zich aansloot bij motorclub Satudarah. In mei 2015 werd Saunders, die ook nog steeds een eigen tattooshop runt, gearresteerd wegens het mishandelen van een verkeersregelaar. Begin dit jaar werd hij veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding en 180 uur taakstraf. Eeuwig zonde, met zo’n stem.

2. Iris Kroes – 2011


Iris Kroes betoverde in 2011 heel Nederland met haar engelachtige stem én prachtige harpspel. Sinds haar winst in het tweede seizoen ging de Friezin mee op tour met haar coach Marco Borsato en bracht ze meerdere singles uit, waaronder het Friestalige Thús. Geen van de nummers belandde hoog in de hitlijsten, maar Iris boekte wel succes met meerdere theatertours door het land. Vorig jaar januari was de eerste show van haar theatershow Irisitible te zien en ze bracht afgelopen april haar single Out Of My League uit.

3. Leona Philippo – 2012


Leona won het derde seizoen van The Voice met haar cover Could You Be Loved, maar dat werd uiteindelijk de minst succesvolle nummer 2 hit ooit in de Nederlandse Top 40. Begin vorig jaar nam ze deel aan het tv-programma Maestro (AVROTROS), dat ze op 6 maart 2016 won. Leona treedt nog regelmatig op in het land en is afgelopen december met onder anderen Carlo Boszhard en Nicolette van Dam te zien geweest in The Christmas Show in de Amsterdamse Ziggo Dome.

4. Julia van der Toorn – 2013


Julia van der Toorn gooide hoge ogen met haar heerlijk vernieuwende versie van Britney Spears’ Oops I Did It Again. In maart 2015 veranderde Julia haar artiestennaam in Julia Zahra – Zahra is Julia’s tweede naam. Die zomer deed Julia mee aan het programma De Beste Zangers van Nederland (AVROTROS). In april 2016 verscheen Geen held, haar eerste eigen Nederlandstalige single. In juni volgde Ik Blijf Bij Jou en in augustus Met Mijn Ogen Open.

5. O’G3NE – 2014


De zussen van O’G3NE, het eerste drietal dat auditie deed bij The Voice, boeken tot nu toe misschien wel het meeste succes van alle winnaars. De meiden, die al vanaf kleins af aan zingen en optreden, deden eveneens mee aan het programma De Beste Zangers van Nederland, waarin ze afgelopen voorjaar verreweg de populairste kandidaten waren. Op 30 september 2016 lanceerden ze hun langverwachte debuutalbum We Got This en momenteel toeren ze door het land met een bijna uitverkochte theatertour. En daar bovenop gaan de drie zussen ook nog eens ons land vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival dit jaar.

6. Maan de Steenwinkel – 2015


De winst van Maan in het afgelopen seizoen ligt nog vers in ons geheugen. Haar single Perfect World werd geproduceerd door DJ Hardwell en werd een kleine hit, waarvoor Maan op 1 april 2016 een gouden plaat ontving. Diezelfde dag verscheen haar tweede single Ride It die het eveneens goed deed – de opvolger DJ flopte. Inmiddels kunnen we aan haar lijstje singles Give You All I Got toevoegen.

Winnaar
En vanavond komt hier een nieuwe winnaar bij. Vanaf half negen strijden er vier talenten om de titel, maar wie gaat het worden? Isabel, Thijs, Vinchenzo of Pleun?

De finale van The Voice of Holland seizoen 7 zie je vanavond om 20.38 uur op RTL 4.

NIEUWS | TV | BEKEND | MUZIEK

Bron: LINDAnieuws | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser