nieuws

Deze kandidaten van The Voice vielen na hun deelname in een zwart gat

Deze kandidaten van The Voice vielen na hun deelname in een zwart gat

Vanavond is de finale van het zevende seizoen van ‘The Voice of Holland’. Niet alle kandidaten van ‘TVOH’ en ‘TVK’ gaan gelukkiger naar huis dan ze binnenkwamen.

| Gaby Boterkooper

De plotselinge roem en BN’er-status – en soms ook het wegvallen daarvan – is niet voor elke deelnemer even eenvoudig. Sommige oud-kandidaten zochten dan ook hun heil in drank en drugs óf werden depressief.

Lees ook
Deze zangers wonnen ‘TVOH’, maar wat doen ze tegenwoordig?

1. Ben Saunders – winnaar The Voice of Holland seizoen 1

bensaunders
Ben Saunders was vanaf het moment dat zijn auditie werd uitgezonden de gedoodverfde winnaar van het eerste seizoen van The Voice of Holland. Uiteindelijk won hij het programma inderdaad, maar ‘Tattoo Ben’ kwam na zijn winst alleen nog maar negatief in het nieuws. De getatoeëerde zanger bracht in 2011 en in 2012 albums uit, maar die deden het – mede door dat nieuws – niet zo goed als gehoopt.

Toen Ben zich in 2014 bij motorclub Satudarah aansloot kwam er een einde aan zijn muzikale carrière. In mei 2015 werd Saunders, die ook nog steeds een eigen tattooshop runt, gearresteerd vanwege het mishandelen van een verkeersregelaar. Begin vorig jaar werd hij veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding en 180 uur taakstraf. Aan het eind van vorig jaar kwam Ben eindelijk weer positief in het nieuws: hij en zijn vriendin Janita kondigden hun zwangerschap in september aan.

2. Ivar Oosterloo – finalist The Voice of Holland seizoen 3 

ivar

Ivar viel na zijn na zijn deelname aan The Voice of Holland in een zwart gat. Ondanks zijn succesvolle auditie en een plek in de finale kon hij uiteindelijk niet omgaan met de aandacht die er plotseling voor hem was. Onzekerheid vrat aan Ivar en hij greep naar drank en drugs. “Ik wilde ontsnappen aan de realiteit en niet meer denken. Naar de buitenwereld toe heb ik altijd het mooie spel gespeeld, maar in die tijd was ik helemaal niet zo gelukkig als ik het deed voorkomen.”

Toen zijn familie en vrienden zeiden hem niet meer te kunnen helpen, zag Ivar in dat het roer om moest. “Dan is de schijn niet meer op te houden en dat heeft me geholpen op het punt te komen dat ik dacht: ik heb echt hulp nodig.” Ivar vertrok naar Schotland, waar hij achttien weken in een afkickkliniek verbleef. Spijt van zijn deelname aan The Voice of Holland heeft Ivar, ondanks alles, niet. “Het heeft echt zijn goede en zijn slechte kanten gehad. Ik ben heel erg blij dat ik heb meegedaan aan The Voice, want het heeft me ook heel veel gebracht,” vertelt hij in het programma Volle Zalen.

Lees ook
Geen rode stoel voor Guus volgend jaar: de zanger stopt bij ‘The Voice’

Fabiënne Bergmans – winnares The Voice Kids seizoen 1

fabienne

Fabiënne Bergmans, die op haar dertiende aan The Voice Kids meedeed, betoverde Nederland met haar auditie en kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus. Maar na haar overwinning raakte ze het spoor bijster. Ze gebruikte continu drugs, dronk veel alcohol en sliep weinig, zo werd deze maand bekend.

Ze heeft inmiddels, na een opname in een kliniek, haar leven weer op de rit. Ze blowt nog weleens tegen haar ADHD, maar gebruikt geen andere drugs meer en nauwelijks alcohol. Bovendien studeert ze aan de Popacademie in Utrecht. “Ik wil nog steeds bekend worden. Maar dan niet in Nederland, maar in Amerika met Engelstalige R&B-, hiphop- en soulmuziek. Daar kan je zijn wie je wil en wat je wil,” vertelde ze onlangs aan het AD.

Laura van Kaam – winnares The Voice Kids seizoen 2

lauravankaam

Laura won in 2013, op vijftienjarige leeftijd, het tweede seizoen van The Voice Kids. Met haar auditie wist ze alle coaches en daarna ook het Nederlandse publiek voor zich te winnen. De zangeres, nu achttien, plaatste in december vorig jaar een bericht op Facebook waarin ze vertelde depressief te zijn. ‘Maandenlang wist ik niet wat er met mij aan de hand was. Ik voelde me zo ongelukkig. Ik ging door, maar steeds legde ik de fout bij mijzelf. Haast niemand wist er van. Ik volgde therapie, ook dat wisten maar een aantal mensen, maar voor mijn gevoel kwam ik geen stap verder. Dat ik mij niet goed voelde, dat was duidelijk. Maar hoe kon dat dan?’

Begin deze maand heeft Laura zichzelf laten opnemen in een kliniek en afgelopen woensdag mocht ze weer naar huis laat ze weten op haar Facebook. “Ik voel me nu aangesterkt, zowel in de kilo’s als in persoon zijnde. Ik wil mij niet langer meer laten neerhalen, vermijd daarom vanaf nu de grootste prikkels en probeer sterk te blijven.”

NIEUWS

Bron: AD / ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser