nieuws

Deze jongen heeft prachtig antwoord op vraag om zijn make-up te verwijderen

Deze jongen heeft prachtig antwoord op vraag om zijn make-up te verwijderen

De Britse winkelmedewerker Scott Ayton mocht van zijn nieuwe manager geen make-up meer dragen. Zijn verhaal op Facebook wordt duizenden keren gedeeld en geliket.

| Pim Prins

Ayton is duidelijk tegen zijn nieuwe manager: “Je kan een meesterwerk niet onderdrukken.”

Lees ook
Katholieke eilandstaat Malta stemt in met homohuwelijk

Geen problemen
Scott werkt bij Currys PC World – een Engelse witgoedwinkel – en mocht voorheen altijd make-up dragen. Scott schrijft op Facebook: ‘Ik droeg altijd al make-up (net zoals al mijn andere vrouwelijke collega’s) en het was nooit een probleem.’ Er waren zelfs collega’s en managers die hem ermee complimenteerden.

Geschokt
Zijn nieuwe manager denkt er dus anders over en vroeg hem de make-up te verwijderen. ‘Minder make-up?’, schrijft Scott. ‘Ik zei hem: ‘Sorry, maar je kan een meesterwerk niet onderdrukken’. Hij onderstreept zijn daadkracht door dit argument: ‘Natuurlijk verwijder ik mijn make-up niet als al mijn vrouwelijke collega’s gewoon als geweldige zelf mét make-up naar hun werk kunnen komen.’

Welkom in 2017
En als laatste zegt hij: ‘Raad eens: welkom in het jaar 2017. In deze periode vieren we Gay Pride en ik zie er héél goed uit, dus deal er maar mee. Stop met discrimineren voor welke kleine reden dan ook.’ Het filiaal waar Scott werkt heeft aan de krant the Mirror laten weten dat ze met deze ‘miscommunicatie’ aan de slag gaan en stellen zij ook trots te zijn op hun diverse groep werknemers.

Kan je onderstaand bericht niet zien? Klik dan hier.

Lees ook
Lyle Muns komt in video uit de kast met hiv: ‘Ik kan gewoon seks hebben’

Meer (gratis) journalistieke stukken? Meer achtergrond, meer verdieping? Je krijgt het met Blendle Premium. Probeer het nu een maand gratis: cadeautje van LINDAnieuws. Hebben? Klik hier.

NIEUWS | L'HOMO. | MODE | BUITENLAND

Bron: Ladbible | Foto: Facebook Scott Ayton

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser