Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Vader overleden actrice Désirée Viola wil zelfdoding bespreekbaar maken

Vader overleden actrice Désirée Viola wil zelfdoding bespreekbaar maken

De Vlaamse actrice Désirée Viola (26) is vrijdag overleden. Ze heeft zelf een einde aan haar leven gemaakt, maakt haar vader Patrick Breugelmans in ‘Gazet van Antwerpen‘ bekend.

| Stijn de Vries

In Nederland was de jonge vrouw vooral bekend van haar rol in de serie Nieuwe Tijden.

Désirée Viola

De vader wil dat zelfdoding bespreekbaar wordt. “Door er niets over te zeggen doen we meer kwaad dan goed”, aldus de vader. Hij schreef eerder al een bericht over zijn dochter op Facebook. ‘Gisteren is het leven zoals wij dat kennen gestopt. Slaap zacht, prinsesje van ons hart.’

Rouwkaart

Breugelmans vertelde aan Gazet van Antwerpen dat er al één manier is gevonden om de situatie beter bespreekbaar te maken. “Op de rouwkaart zal een oproep worden geplaatst om te doneren aan het Centrum ter Preventie van Zelfdoding. Mensen met problemen moeten weten waar ze terechtkunnen, zodat niemand dit ooit nog hoeft mee te maken.”

Lees ook
BN’ers reageren geschrokken op plotseling overlijden acteur Dave Mantel (37)

Carrière

Désirée won vijf jaar geleden een modellenwedstrijd en sindsdien acteerde ze in verschillende series zoals de GTST spin-off Nieuwe Tijden, jeugdsoap Galaxy Park en de Ketnet-serie Prinsessia.

Worstel je met suïcidale gedachten? Praat er dan over. Bel 0900-0113 of kijk op www.113.nl.

NIEUWS | BEKEND

Bron: Gazet van Antwerpen | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser