Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Openbaar Ministerie eist straffen tot dertig jaar voor vergismoord Djordy Latumahina

Openbaar Ministerie eist straffen tot dertig jaar voor vergismoord Djordy Latumahina

Tegen de verdachten in de zogenoemde vergismoordzaak op Djordy Latumahina zijn celstraffen geëist tot dertig jaar. Het OM vroeg dertig jaar gevangenisstraf voor de twee vermeende schutters én de ‘organisator’.

| Yara Mureau

De twee andere hoofdverdachten moeten als het aan het OM ligt 25 jaar de cel in.

Lees ook
Vriendin van overleden dj: ‘Vergismoord heeft mijn perfecte gezin kapot gemaakt’

Vergismoord

Djordy Latumahina werd op 8 oktober 2016 onder vuur genomen in een parkeergarage in Amsterdam-West. Dat gebeurde in het bijzijn van zijn vriendin en dochtertje. Hij stierf ter plekke en zijn vrouw werd doorzeefd door zes kogels en raakte zwaargewond. De dochter van het stel bleef ongedeerd. Latumahina was niet het beoogde doelwit van de moord.

Vriendin

Vorige week deed de vriendin van Latumahina haar verhaal in de rechtbank. “Onze dochter van tweeënhalf heeft moeten zien hoe haar ouders werden doorzeefd door kogels. Haar vader en moeder die niet meer reageerden, terwijl ze zo bang was”, aldus de geëmotioneerde vriendin van Djordy in de rechtszaal. Door de schietpartij moet ze leven met een handicap: ze kan haar arm en hand niet meer gebruiken en is hierdoor arbeidsongeschikt.

Celstraffen

Tijdens diezelfde zitting van vorige week werd ook een filmpje getoond over het leven van Djordy. Hiermee wilde de familie aan de zeven verdachten laten zien wie ze moeten missen. De zeven verdachten kijken onbewogen naar het filmpje. Vandaag eist het OM celstraffen van van dertig jaar. Dertig jaar voor de twee schutters en de vermoedelijke ‘organisator’ van de liquidatie. De twee andere hoofdverdachten moeten, als het aan het OM ligt, 25 jaar de cel in. En tegen de twee ‘hulpjes’ werd tachtig dagen en 48 weken geëist.

NIEUWS

Bron: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser