Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Haagse scholier (15) overleden na 'onnozele' social media-challenge

Haagse scholier (15) overleden na 'onnozele' social media-challenge

Afgelopen zaterdag is de vijftienjarige Clay Haimé, scholier aan het Segbroek College in Den Haag, overleden door een – zoals zijn familie het omschrijft – ‘onnozele challenge’.

| Justine Wouterson

Op Tweede Pinksterdag is een herdenkingsbijeenkomst op zijn school enorm druk bezocht.

Lees ook
Anita’s zoon (16) kwam om door online challenge, nu wil ze andere ouders waarschuwen

Noodlottig ongeluk

In een verklaring op de website van de school valt te lezen: ‘Vrijdagmiddag ging Clay nog vrolijk naar huis. Vrijdagavond trof hem het noodlottig ongeluk. Aan de gevolgen daarvan is hij zaterdag overleden.’ In de rouwadvertentie schrijft Clays familie dat hij is overleden na het uitvoeren van ‘een onnozele challenge’, al wil de politie dat nog niet bevestigen.

clay haime overleden social media challenge den haag

Geen misdrijf

Wel is vastgesteld dat de tiener, een talentvolle judoka die in 3 havo in een speciale topsportklas zat, niet door een misdrijf om het leven is gekomen. “We weten niet wat er gebeurd is. Er is onderzoek gedaan, maar het is verder niet meer in handen van de politie. […] Het is vreselijk verdrietig”, aldus een woordvoerder van de politie.

‘Choking Game’

Volgens Djulan Gémesi, een goede vriend van Clay, deed de jongen mee aan de zogenoemde Choking Game, zo vertelt hij aan Omroep West. Daarbij is het de bedoeling dat je jezelf verstikt en op het allerlaatste moment weer zorgt dat je kunt ademen. Van de levensgevaarlijke challenge, waar je high van zou worden, staan talloze video’s op internet. Ook zijn online diverse gevallen te vinden waarbij de challenge finaal fout ging.

Voor de camera doet Djulan zijn verhaal: ‘Deze challenge moet gewoon stoppen’:

De Haagse judovereniging Lu Gia Jen, waar Clay lid van was, betuigt in een Facebookbericht zijn medeleven:

NIEUWS

Bron: Omroep West

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser