Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Journalist Kim Wall gemarteld en mishandeld voor ze gedood werd

Journalist Kim Wall gemarteld en mishandeld voor ze gedood werd

De Deense uitvinder Peter Madsen heeft journalist Kim Wall vorig jaar augustus mishandeld en gemarteld voordat hij haar vermoordde.

| Verena Verhoeven

Dat blijkt uit de volledige aanklacht die vandaag werd gepubliceerd.

Lees ook
Deense politie: ‘Opnieuw lichaamsdeel Kim Wall gevonden’

Zaag en mes
Vorige week zei de aanklager al dat de moord aan boord van Madsens onderzeeboot was gepland en voorbereid. Volgens de aanklacht nam Madsen daarom verschillende gereedschappen mee aan boord van de onderzeeër, waaronder een zaag, een mes en een puntige schroevendraaier.

Seksueel misbruik
De Deen bond volgens de onderzoekers het hoofd, de armen en de benen van de dertigjarige journalist vast, sloeg haar, stak op haar in en bracht haar vervolgens om het leven. Ook zou er sprake zijn geweest van seksueel misbruik.

Ontkent
Madsen nam Kim Wall in augustus vorig jaar mee in de onderzeeër. De autoriteiten vonden haar lichaamsdelen later terug in het water. Haar lichaam was in stukken gezaagd. De uitvinder zelf ontkent de moord en beweert dat de dood van Wall aan boord van de onderzeeër een ongeluk was. De aanklager eist levenslange gevangenisstraf tegen Madsen. Het proces begint op 8 maart in Kopenhagen.

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser