Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Gooi je – lege – spaarvarken maar stuk: een derde van 20- tot 45-jarigen heeft weinig spaargeld

Gooi je – lege – spaarvarken maar stuk: een derde van 20- tot 45-jarigen heeft weinig spaargeld

Denk je student af te zijn, heb je nóg weinig spaargeld. Ruim een derde van de 20- tot 45-jarige Nederlanders heeft minder dan 3.000 euro achter de hand. 

| Stijn de Vries

Dat blijkt uit onderzoek van de Rabobank.

Kwetsbaar door cash-tekort

Door weinig geld achter de hand te hebben, ben je kwetsbaarder voor onverwachte uitgaven. Dus houdt je wasmachine er opeens mee op, dan moet je toch echt een nieuwe kopen. Niet fijn, als je minder dan 3.000 euro hebt om uit te geven.

Opvallend resultaat

Het opvallende aan het onderzoek is dat een groot deel van de Nederlanders niet veel spaargeld heeft. Dat zijn overigens niet alleen jongvolwassenen. Bijna twintig procent van de mensen met minder dan 3.000 euro op de bank, bestaat uit 36- tot 40-jarigen.

Gevalletje leeftijdsverschil

Uiteraard is de buffer van veel jongvolwassenen ook niet bijzonder groot. 34 procent van de Nederlanders met minder dan 3.000 euro aan spaargeld, is namelijk 20 tot 25 jaar. Waarom? Omdat deze leeftijdscategorie minder tijd heeft gehad om een kek kapitaal bij elkaar te sparen en vaker een lager inkomen heeft dan de oudere generatie.

Iets meer spaargeld

Maar er zijn ook Nederlanders met wat meer poen. Veertig procent van de 20- tot 45-jarigen hebben 10.000 tot 25.000 euro spaargeld of meer. Toch handig, als je die kapotte wasmachine moet vervangen.

Lees ook
6 x tips om (ongemerkt) te sparen, ook al zit het niet in onze genen

NIEUWS | OPMERKELIJK

Bron: Rabobank | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser