Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

de siberische beer

Gaan we weer: de gevoelstemperatuur zakt dit weekend naar tot wel -15 graden

Gaan we weer: de gevoelstemperatuur zakt dit weekend naar tot wel -15 graden

Hoe gráág we die winterjas ook ver weg willen opbergen, dit weekend kan dat nog even niet. Vooral zaterdag wordt het steenkoud, met een gevoelstemperatuur tot -15 graden celsius.

| Kirsten Zijderveld

Limburgers krijgen het het zwaarst te verduren.

Lees ook
En ja hoor, daar komt-ie weer, die Siberische beer

Natte sneeuw

Ja, volgens Weerplaza is het echt tijd om de lente weer even uit te zwaaien. Vrijdag kunnen we zelfs natte sneeuw verwachten aan het eind van de middag en in de avond. Maar er zal niet al te veel vallen, Weerplaza verwacht niet meer dan drie centimeter.

Ijskoude gevoelstemperatuur

Meteorologe Hanneke Luijting zegt tegen De Limburger dat Limburgers zich zaterdag goed moeten voorbereiden op een harde snijdende oostenwind en een gevoelstemperatuur van rond de -15 graden. En dat terwijl de wérkelijke temperatuur ‘maar’ om en nabij het vriespunt komt te liggen.

Lees ook
Weerman Gerrit Hiemstra vindt al die heisa over ‘extreme kou’ maar overdreven

Bijzonder koud

Verder in het land voelt het die dag plaatselijk aan als -10 graden. Zondag ligt de temperatuur weer iets boven nul. En dat alles is bijzonder koud voor de tijd van het jaar.

Tip van Gerrit

Ach, kouder dan dat ene weekend in februari zal het in ieder geval niet aanvoelen. En er is altijd nog die tip van Gerrit Hiemstra: trek een lekkere dikke trui aan.

NIEUWS | WEER | DE SIBERISCHE BEER

Bron: Weerplaza/De Limburger | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer de siberische beer

Lees dit ook even

Please update your browser