Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Je zou haast denken van niet, maar er zíjn mensen die 'De Luizenmoeder' niet leuk vinden

Je zou haast denken van niet, maar er zíjn mensen die 'De Luizenmoeder' niet leuk vinden

‘De Luizenmoeder’ is mé-ga-populair. Met kijkcijfers die door het dak gaan en media-aandacht alom kan niemand daar momenteel omheen.

| Tim van Erp

Je zou het daardoor bijna vergeten, maar: smaken verschillen.

Lees ook
Waarom de ‘De Luizenmoeder’ zo’n ongelooflijke dikke hit is (nee, niet gaan zwaaien nu)

Keihard bewijs
Ja. Echt. Niet schrikken. Misschien even gaan zitten. Sommige mensen vinden De Luizenmoeder dus niet zo grappig. De geluiden die klinken uit zowel het publiek als de pers zijn lovend, maar er zíjn Nederlanders die geen fan van de serie zijn. En een enkeling van hen durft dat in het midden van alle lof hardop uit te spreken.

Van ‘Moordvrouw’ naar ‘Luizenmoeder’
Ron uit omgeving Breda is een voorbeeld van zo’n Luizenmoeder-criticaster. In zijn dorp hoorde hij van een heleboel mensen dat De Luizenmoeder zo leuk was en op Twitter las-ie hetzelfde. Op zondagavond kijkt Ron altijd Moordvrouw, maar in de pauze zapte hij daarom naar de NPO. En toen de reclame na drie minuten voorbij was, had hij ook wel weer genoeg gezien.

Geen clou
Inmiddels heeft Ron een hele aflevering teruggekeken, maar grappig vindt hij De Luizenmoeder nog steeds niet. “Kun je mij de humor uitleggen van het woord ‘participizza’?” vraagt hij zich hardop af tegenover LINDAnieuws. Ron, die zelf twee kinderen van vier en zes heeft, snapt wel dat mensen de serie kijken en herkent ook wel hoe sommige ouders praten. “Maar voor mijn gevoel ontbreekt er bij heel veel grappen een clou.”

Lees ook
‘De Luizenmoeder’ in het echt: ‘Door juf Ank durven ouders niet meer te zwaaien’

Jeuk
Renske uit Groningen heeft geen kinderen; ze heeft er wel veel in haar omgeving, maar toch herkent ze maar weinig uit de serie. Maar bovenal “spreekt de humor mij niet aan. Ik kreeg er een beetje jeuk van.” Renske viel middenin een aflevering en voelde geenszins de behoefte om nog een keer te kijken. “Door Het Hart Van China vind ik veel interessanter.”

‘Herkenbaar? Snap ik wel’
Ook Jossine uit Amsterdam kan niet bepaald om de grappen uit de serie lachen. “Ik vind het heel infantiel. De humor is niet van deze tijd; vroeger was dit op het randje geweest, nu is het vooral flauw.” Maar dat zoveel mensen de serie leuk vinden, snapt ze wel. “Ik begrijp dat Nederland hiermee wegloopt. Het is zo rolbevestigend, voor veel schoolmoeders is dit hartstikke herkenbaar.” Nog een ‘maar’: “Juf Ank vind ik top. En Ursula, de boze scheldende moeder. De rest vind ik om te janken.” Wij vinden dat niet raar. Wij vinden dat alleen maar héél bijzonder.

En dan zijn er altijd nog mensen die het simpelweg niet geloven als mensen beweren de serie niet leuk te vinden:

Mensen vinden meer dingen stom. Kijk maar.

NIEUWS | TV | BEKEND | INTERVIEW | MEEPRATEN

Bron: LINDAnieuws | Foto: AVROTROS

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser