Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

'De Luizenmoeder' maakt kans op Zilveren Nipkowschijf

'De Luizenmoeder' maakt kans op Zilveren Nipkowschijf

De razend populaire serie ‘De Luizenmoeder’ is genomineerd voor een Zilveren Nipkowschijf. De jury van de belangrijke televisieprijs kon niet om het programma heen.

| Boris Lemereis

Naast De Luizenmoeder (AVROTROS) zijn ook Ersin in Wonderland (VPRO)  en In het Spoor van IS (BNNVARA) genomineerd.

Lees ook
‘Juf Ank’ baalt van hysterie rond De Luizenmoeder: ‘De hype is zó overtrokken’

Terecht genomineerd

De genomineerden werden zojuist bekendgemaakt in het progamma M. “Ik kan me niet herinneren dat er ooit een programma is geweest dat zoveel heeft losgemaakt”, zegt AD-recensent Angela de Jong over De Luizenmoeder. “Terecht genomineerd”, reageert Margriet van der Linde.

Ere-Nipkow

Op 21 juni wordt pas duidelijk wie de uiteindelijk winnaar wordt, maar wel werden alvast de winnaar van de Ere-Nipkowschijf en de eervolle vermelding van dit jaar bekendgemaakt. Die laatste titel gaat naar Özcan Akyol voor zijn programma De neven van Eus (NTR). De Ere-Nipkowschijf gaat naar André van Duin. Van Duin wordt geprezen om zijn jarenlange vakmanschap, zijn veelzijdigheid en het feit dat hij zichzelf opnieuw lijkt te hebben uitgevonden. “Hij is aan een tweede carrière begonnen”, stelt Angela de Jong.

 

NIEUWS | TV | BEKEND

Bron: M | Foto: De Luizenmoeder

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser