nieuws

De 10 mooiste outfits van koningin Máxima

De 10 mooiste outfits van koningin Máxima

Onze koningin sjeeste het afgelopen jaar de hele wereld over met de koninklijke koffers. Inmiddels kennen we de kast van Máx dus van binnenuit. Daarom blikken we, zo op het einde van dit jaar, terug op Máxima’s mooiste outfits.

| Martine Schut

We kwamen erachter dat ze niet altijd kiest voor een op maat gemaakte Jan Taminiau of Natan, maar ook weleens op de ‘budget tour’ gaat. En dat doet ons deugd.

1. Máxima en haar rode handenbindertje
Tijdens Prinsjesdag was Máxima van top tot teen gehuld in lipstick rood. Maar de aandacht ging vooral uit naar die spannende robijnrode clutch met hibiscus-print.

Schermafbeelding-2014-09-16-om-11.52.55

2. In een brullende pakje
Dat Máxima qua kleding veel durft moge duidelijk zijn. Toen ze een bezoek bracht aan een Nijmeegs bedrijf trotseerde ze de gure wind en regen in een pantervelletje van haar geliefde modehuis Natan.

Schermafbeelding-2014-10-07-om-22.57.33

3. Hoedje van…
Ontwerpen van onze zuiderburen zijn in de garderobe goed vertegenwoordigd. Het is daarom niet zo gek dat ze geregeld (lees: heel vaak) gespot wordt met een heftig hoofddeksel van Fabienne Delvigne. Leuk detail: Máxima’s moeder, Maria del Carmen Cerruti, droeg exact dezelfde hoed bij de doop van van prinses Amalia.

maxgroot

4. Roder dan rood staat Máxima
Dat mooi rood niet lelijk is én bij onze koningin altijd kan, blijkt wel weer wanneer ze verschijnt in een robijnrode japon van (jawel daar is-ie weer) modehuis Natan. En wederom zorgt Fabienne Delvigne voor haar ‘flapperige’ hoofddeksel.

Schermafbeelding-2014-10-15-om-11.50.30

5. Appeltjes van oranje
Tijdens het staatsbezoek aan Japan en Zuid-Korea wilde onze koningin toch even laten zien waar ze vandaan komt. En daarom haalde Máxima uit haar royale kledingkast een oranje creatie te voorschijn: de Nederlandse Mattijs van Bergen ontwierp de jurk en de Belgische Fabienne Delvigne zorgde voor een bijpassende hoofdcreatie.

Schermafbeelding-2014-11-05-om-10.47.18

6. Vriendelijk voor de portemonnee is ook Máxima niet vreemd
Nee, Máxima hoeft echt niet altijd een designer te dragen. Naar verluid winkelt ze ook graag bij de Zara in Den Haag. Tijdens een bezoek aan Garmerwolde in Groningen droeg ze een bruin mantelpakje van het Zweedse merk Cos (€ 79 voor de rok en € 69 voor de top) en een bijpassende cape van Zara (€ 100).  De top is via de webshop nog steeds te koop.

Schermafbeelding-2014-11-12-om-13.09.47

7. In stoer leer in Beijing
Na alle gedoe rondom de vermeende dood van haar vader verscheen Máxima (vrolijk als altijd) in Beijing bij een bezoek aan de Nationale School voor Ontwikkeling in een mantel van Natan met zwart leren details. Stoer en casual tegelijk.

Schermafbeelding-2014-11-26-om-13.56.41

8. Weer op de budget tour
Máxima koos hier weer voor een ontwerp met een klein prijsje. Een blauwe wijde jumpsuit met een korte mouw van de Zara (prijskaartje: € 59,95).

Schermafbeelding-2014-12-03-om-12.40.18

9. In stijl op de latten
Ook als Máxima op de latten de bergen af zoeft, kiest ze voor een lekker opvallende outfit: een warme wintercreatie van Nederlandse makelij. En wel een rood ski-pakje van het merk Goldbergh.

Y3P1795

10. Lekker fleurig in de kop
Altijd in voor een lolletje en goed gemutst. Máxima bezocht samen met Willem-Alexander de kop van Noord-Holland en daar zag ze weer uit om door een koninklijk ringetje te halen. Ze trok voor die gelegenheid een nieuwe japon vol bloemen van modehuis Natan aan en een kek roze hoedje van de Belgische ontwerpster Fabienne Delvigne.

Schermafbeelding-2014-09-12-om-11.14.33

NIEUWS | MODE | DE LIJSTJES VAN 2014

Bron: Modekoninginmaxima | Foto: ANP/Hollandse Hoogte

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser