nieuws

Waarom Daniëlle (33) haar ex nog altijd een verjaardagscadeau brengt

Waarom Daniëlle (33) haar ex nog altijd een verjaardagscadeau brengt

We schreven gisteren over de Amerikaanse Billy Flynn, die zijn ex-vrouw op haar verjaardag nog steeds cadeaus én ontbijt op bed brengt om zijn kinderen een goed voorbeeld te geven.

| Kirsten Zijderveld

Daar reageerden jullie heel positief op. Wij belden met Daniëlle de Bie (33) uit Bergen op Zoom, die ook nog een heel goede band heeft met haar ex.

Lees ook
Hierom geeft deze vader zijn ex-vrouw extra veel aandacht op haar verjaardag

Wakker maken
Ze brengt hem nog steeds verjaardagscadeaus, zodat hun dochtertje Rosalye (5) hem wakker kan maken met een cadeau.

Wat vindt je omgeving ervan dat je nog zo goed met je ex omgaat?
“Heel verschillend. De één zegt: ‘Je bent gek. Je bent toch niet voor niets gescheiden?’ Maar de ander vindt het juist goed hoe we dit doen. De juf van onze dochter bijvoorbeeld; zij waardeert het heel erg dat we alles omtrent Rosalye samen blijven doen en bespreken. We gaan altijd samen naar oudergesprekken. Onze nieuwe partners hebben er totaal geen problemen mee, zij weten niet beter.”

Waarom vind je het belangrijk om cadeaus te kopen voor elkaars verjaardag?
“Na de scheiding hebben we gelijk afgesproken dat we dit zouden blijven doen, voor Rosalye. Het staat zelfs in ons ouderschapsplan. Natuurlijk zijn we niet voor niets uit elkaar gegaan, maar zulke dingen willen we blijven doen. Voor sommige feestelijke gelegenheden sturen we gewoon een kaartje, maar met verjaardagen en moeder- en vaderdag komen we gewoon bij elkaar binnen om cadeautjes te brengen of verstoppen.”

Daniëlle

Gaan jullie dan bij elkaar op de koffie?
“Meestal combineren we het met het thuisbrengen van onze dochter in of na het weekend. We kopen samen met haar cadeautjes voor de ander en brengen die langs of we verstoppen ze ergens in huis. Dan drinken we vaak ook wel een kop koffie met elkaar om dingen omtrent Rosalye te bespreken.”

En wat als andere ouders dit niet zo kunnen? Wat zou je ze aanraden?
“Het is ieder z’n eigen keuze en iedere situatie is ook anders. Je bent niet voor niets gescheiden, maar soms wordt het kind gewoon vergeten. Wij vinden dat je moet blijven praten en je kind bovenaan moet zetten. Een kind mag niet merken dat je ruzie hebt, hoe oud het ook is.”

Hoe staat je dochter erin?
“Rosalye beseft wel dat het bijzonder is hoe wij het doen, ook al is ze nog maar vijf jaar. Ze weet dat er ook kinderen zijn waarbij papa en mama niet samen naar school komen voor een gesprek of om hun kind op te halen. Ze is bijna jarig en wil heel graag samen met mij en haar vader uit eten in de stad. Dat gaan we ook doen. Onze partners vinden dat geen probleem.”

NIEUWS | INTERVIEW | MEEPRATEN

Bron: LINDAnieuws | Foto: Daniëlle de Bie

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser