Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Dakloze Amsterdamse Alex (21) kan dankzij crowdfunding huis huren

Dakloze Amsterdamse Alex (21) kan dankzij crowdfunding huis huren

De 21-jarige Alex Engbert (foto) zwerft al drie jaar lang rond in Amsterdam, maar is het na vijf klaplongen en geen hulp meer van instanties helemaal zat. Hij wil weer een eigen plek.

| Martine Schut

Na het starten van een crowdfundingsactie is het hem gelukt: hij heeft een huis gevonden.

Lees ook
Floris start crowdfundingsactie voor stijlvolle drainbag na de borstamputatie van zijn vrouw

Doel gehaald
Er is zelfs meer dan de benodigde 900 euro (voor de borg en de eerste maand huur) opgehaald. Op dit moment staat de teller op 1163 euro. Alex kan zijn geluk niet op: hij heeft weer onderdak. ‘Heel erg bedankt voor alle donaties. En iedereen bedankt die mijn verhaal heeft gedeeld. Jullie hebben mij weer hoop gegeven’, zo schrijft hij op Facebook.

Bergafwaarts
Tot zijn achttiende was Alex honden-uitlaat-oppas-trainer, maar toen hij ziek werd, raakte hij zijn baan kwijt en ging het bergafwaarts met hem. ‘In die periode liet ook iedereen me vallen. In de tijd op straat werd mijn ziektebeeld heftiger waardoor ik veel last heb van constante ademnood en pijn op het bovenlichaam. Ik moet soms dagen op bed liggen’, zo schrijft hij.

Hulp bieden
Nu Alex weer een eigen plek heeft, hoopt hij dat alles een stuk makkelijker gaat. ‘Dan krijg ik ook een hogere uitkering, omdat ik dan bij een woning ingeschreven sta. Zodra ik de boel op de rit heb, zal ik via Pay it Forward anderen ook helpen waar ik kan.’

NIEUWS

Bron: Dream or Donate | Foto: Dream or Donate: Alex Engbert

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser