Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Elke dag gehaktdag: uit onderzoek blijkt dat we erg hechten aan vlees bij het eten

Elke dag gehaktdag: uit onderzoek blijkt dat we erg hechten aan vlees bij het eten

Volgens het RIVM moeten we, voor onze gezondheid én het milieu, minder vlees eten. Dat gaat nog een lastige klus worden: uit onderzoek komt naar voren dat we erg gehecht zijn aan de ‘v’ in avg’tje.

| Lisa Koetsenruijter

Maaltijdbox-bezorger HelloFresh liet duizend vleeseters ondervragen.

Lees ook
RIVM: Eet minder vlees, drink minder bier en red het klimaat

Saai en incompleet
De resultaten van dat onderzoek zullen vegetariërs niet vrolijk maken: bijna de helft van alle ondervraagden eet elke dag vlees, en zo’n veertig procent ziet het nut van minderen niet in. De helft van de carnivoren vindt een gerecht zonder vlees of vis saai, een vijfde denkt dat in een vegetarisch gerecht voedingsstoffen ontbreken. Een stamppot of barbecue is voor zeventig procent van de mensen niet compleet zonder, je raadt het al, vlees. Het favoriete stukje vlees? Kipfilet. Gevolgd door biefstuk en een gehaktbal.

Liever dan bier
De duizend deelnemers werd ook een aantal dilemma’s voorgelegd. Noot meer vlees eten, of nooit meer iets anders doen. Bier, wijn, chips, snoep én chocola: de meeste mensen zouden het allemaal eerder opgeven dan vlees eten. Eén andere optie kreeg wél een meerderheid bij de dilemma’s: sex. Ook dat was niet moeilijk te raden.

NIEUWS | ETEN & DRINKEN

Bron: HelloFresh | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser