Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Daders London Bridge wilden zware truck huren

Daders London Bridge wilden zware truck huren

De drie terroristen die afgelopen zaterdag met een bestelbus inreden op het publiek op en bij de London Bridge in Londen, probeerden eerder die zaterdag tevergeefs een zware vrachtauto te huren.

| Suzette Hermsen

Dat meldt de Londense politie. De daders wilden een bus van 7,5 ton huren, maar vanwege betalingsproblemen lukte dat niet.

Lees ook
Slachtoffer aanslag Londen ontsnapte aan twee eerdere aanslagen

Had hoger kunnen zijn 
Bij de aanslag in het centrum van Londen kwamen, behalve de drie daders, acht mensen om het leven. Het aantal slachtoffers had veel hoger kunnen zijn als ze de zware truck hadden ingezet, zei het hoofd van de Londense anti-terreureenheid.

Verdachten 
In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn nog twee verdachten in deze zaak aangehouden. Het gaat om een 27- en en 28-jarige man uit het oosten van Londen. In totaal zitten nu zeven mensen vast in verband met het bloedbad van 3 juni.

Lees ook
Aanslagpleger Londen te zien in Britse documentaire

Onderzoek
Hoewel de terreurgroep Islamitische Staat (IS) die heeft opgeëist, zijn er volgens de politie geen aanwijzingen dat de drie mannen door IS werden aangestuurd. De politie onderzoekt nog waar de drie mannen elkaar van kenden. Een van de daders kwam uit Pakistan, de ander uit Italië en de derde had banden met Libië, Marokko en Ierland.

Brandbare vloeistof
De politie kwam met gedetailleerde informatie over de daders. Ze hadden paarse keramische messen vastgemaakt aan hun polsen en droegen bomgordels die nep bleken te zijn. In het bestelbusje vond de politie elf wijnflessen, gevuld met brandbare vloeistof, mogelijk om als molotovcocktail weg te gooien.

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser