Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Cynthia (34) veroorzaakte dodelijk ongeval: 'Schuldgevoel zal altijd blijven'

Cynthia (34) veroorzaakte dodelijk ongeval: 'Schuldgevoel zal altijd blijven'

De Vlaamse Cynthia Buyse (34) veroorzaakte een ongeluk waarbij een 49-jarige man overleed. Ze werd vrijgesproken, maar worstelt met permanente schuldgevoelens.  

| Marlie van Zoggel

In VIVA deelt Cynthia haar verhaal.

Het ongeluk

Het is een uur of vijf ’s middags als Cynthia (34) van haar werk naar huis rijdt. Als ze de weg over wil steken hoort ze opeens een enorme knal: ‘Het voelt alsof mijn auto ontploft, maar het zijn de airbags.’ Als ze uit de auto valt, wordt ze overeind geholpen en ziet ze meters voor de auto iemand liggen. ‘Ik schreeuw en wil ernaartoe lopen, maar ik word tegengehouden.’

Geen blaam, wel schuldgevoelens

Bij het ongeval komt een 49-jarige motorrijder om het leven. Uit het dossier van de rechtbank blijkt later dat de man geen rijbewijs had, onder invloed was van alcohol en drugs en op het moment van het ongeluk een file inhaalde. ‘Hij reed 78 op een weg waar je 70 mocht. Ik reed elf kilometer per uur. Ik kon hem onmogelijk gezien hebben, maar werd wel gezien als de veroorzaker. En ook al treft mij geen blaam, het schuldgevoel zal altijd blijven.’

Lees ook
Emma kreeg op 23-jarige leeftijd een herseninfarct, nu worstelt ze met een schuldgevoel

Het hele verhaal van Cynthia en de gevolgen van het ongeluk lees je in VIVA (€, via Blendle).

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

NIEUWS | BLENDLE TIPT

Bron: Blendle/VIVA | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser