nieuws

Crowdfunding voor acteur Romijn Conen na herseninfarct

Crowdfunding voor acteur Romijn Conen na herseninfarct

Acteur Romijn Conen (48) werd getroffen door een herseninfarct. Broer Boris is een crowdfundactie begonnen, om de acteur – bekend van Flikken Maastricht – financieel te ondersteunen tijdens zijn revalidatie. 

| Annemarie van Ulden

Want, zoals veel zzp’ers, heeft Romijn geen arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Al € 18.000 gedoneerd
Romijn raakte begin september halfzijdig verlamd door het herseninfarct en is momenteel hard aan het revalideren. In het komende anderhalf jaar zouden zijn hersenen nog taken over kunnen gaan nemen van het deel dat is afgestorven. Familie en vrienden van de acteur zamelen via de website voorromijn.nl geld in. Om zijn huis aan te passen en hem het komende anderhalf jaar financieel te ondersteunen. Inmiddels is er al een kleine € 18.000 gedoneerd.

Paddle for Lars
Het praten gaat steeds beter en Romijn leert langzaam maar zeker weer lopen. Hoe groot de uiteindelijke schade zal zijn, weten we nu nog niet, zegt Boris. Romijn Conen speelde in verschillende tv-producties en ook een aantal commercials. In Flikken Maastricht speelde hij de verloofde van rechercheur Eva van Dongen (Angela Schijf). Het is niet de eerste keer dat vrienden en familie geld inzamelen voor een zzp’er in nood. Eerder werd al ruim € 280.000 opgehaald voor grafisch ontwerper Lars, die een dwarslaesie opliep bij een mountainbike-ongeluk.

Voor Romijn
In een video op de website doet broer Boris een emotionele oproep voor Romijn:

Romijn werd ook bekend als een van de vrienden in de Amstel-reclames:

NIEUWS | BEKEND

Bron: VoorRomijn | Foto: LINDA.58, Fotograaf: ALEK

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

saskiasaskia

Heel erg hoor wat deze beste man is over komen.Maar mijn man heeft nu drie hersenbloedingen gehad en krijgt geen geld inzameling . Wij krijgen zelfs geen uitkering of bijstand.....wij moeten het zelf maar uitzoeken....fijne regering he...

zzp-erzzp-er

Heel veel sterkte voor deze acteur... Chronisch ziek worden is natuurlijk de nachtmerrie van elke zzp-er. Helaas zijn we niet allen bekend en het lijkt me een goed idee dit probleem structureel aan te pakken.

JoostJoost

Dat is ook exact wat Nanna (vrouw van Romijn) graag wil. Daar heeft ze vandaag op Radio 1 over verteld.

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser