nieuws

Crossfitter Jill (14) mag naar het WK: 'Nu wil ik winnen ook!'

Crossfitter Jill (14) mag naar het WK: 'Nu wil ik winnen ook!'

Jill Hermans (14) uit Helmond is verknocht aan crossfit. Ze is zelfs zó goed dat ze zich als eerste Nederlandse tiener heeft geplaatst voor het WK in de Verenigde Staten.

| Steve van Velzen

Wij spraken met de jonge fitness-ster.

Lees ook
Nieuw op LINDA.tv: ‘Mama wil een wasbord’: ‘Mensen vonden me obsessief’

Populair
Crossfit is een combinatie van verschillende fitnessdisciplines en is in Nederland erg populair. In augustus vindt het wereldkampioenschap plaats en Jill is zich nu al aan het voorbereiden voor haar belangrijke wedstrijd: “Nu wil ik winnen ook!”

Wat ging er door je heen toen je hoorde dat je naar het WK Crossfit mag?
“Ik was ontzettend blij. Veel mensen stuurden lieve berichten en ik kreeg veel telefoontjes. Maar nu staat mijn leven weer in het teken van sporten, want nu wil ik winnen ook! De meeste andere deelnemers zijn een jaar ouder dan ik en hebben ook al iets meer ervaring. Ik hoop dat ik ze kan hebben.”

Meedoen aan een WK lijkt me duur. Heb je al sponsoren?
“Ik moet alles inderdaad zelf betalen. Ik heb wel een voedingssponsor, maar die regelt alleen eten. Dus we zijn nog op zoek naar sponsoren, want vooral de reis naar de VS is heel duur.”

Waarom ben je crossfit gaan doen?
“Mijn moeder heeft me enthousiast gemaakt. Zij zit op crossfit en dat leek me ook heel leuk. Hiervoor heb ik acht jaar op turnen gezeten. Met crossfit doe je iedere dag iets anders, dat is het leuke aan de sport. Ik heb ook geluk dat ik veel fijne mensen om mij heen heb. Sommige mensen denken dat het een sport voor volwassenen is, maar ik heb hier veel leeftijdsgenoten. Ik ben wel de enige die zich heeft geplaatst voor het WK.”

Wat vinden je vrienden en familie van je sportsucces?
“Ze vinden het leuk en ze zijn heel trots. Mijn ouders gaan ook mee naar het WK. Mijn moeder is heel fanatiek met crossfit maar doet geen wedstrijden. Mijn zus doet het ook en wilde ook meedoen met het WK, maar het is haar helaas niet gelukt om zich te plaatsen.”

Hoe vaak sta je in de sportschool?
“Ik sport zes keer per week, twee uur per dag. Het is gelukkig goed te combineren met school. Ik ga vaak meteen uit school naar crossfit en daarna naar huis om huiswerk te doen. Nu het WK in zicht is, moet ik mijn voedingsschema aanpassen. Maar het is niet nodig om nog vaker naar de sportschool te gaan.”

Een dag samen met je vriendinnen lachen, proeven en shoppen? Kom naar het LINDA.festival op 10 & 11 juni. Bekijk het programma en koop tickets hier. Pssst… Linda komt ook.

NIEUWS | INTERVIEW

Foto: WOD Photography

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser