Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Korte pauzes in continurooster laten kinderen bammetjes naar binnen schrokken

Korte pauzes in continurooster laten kinderen bammetjes naar binnen schrokken

Een half uurtje pauze: 15 minuten om te spelen, 15 minuten om te eten. Vooral dat laatstgenoemde is veel te kort én niet gezond waarschuwen voedingsdeskundigen. 

| Ashley Doogan

Soms doen kinderen zelfs eetwedstrijden om zo snel mogelijk naar buiten te kunnen.

Nadeling voor snel en langzaam

Sommige scholen halveren het gebruikelijke lunch-uur. Omdat je lichaam pas na 20 minuten kan bepalen of het vol zit, is dit voor zowel langzame als snelle eters een probleem. “Kinderen die langzaam eten krijgen daardoor niet genoeg binnen. En kinderen die juist snel eten, kunnen buikpijn krijgen, omdat hun hersenen nog niet registreren dat ze vol zitten”, beargumenteert het Voedingscentrum tegen NOS.

Tekort aan overblijfouders

Het nieuw gepopulariseerde continurooster is de boosdoener. Bijna een op de drie basisscholen heeft inmiddels een continurooster en er komen er steeds meer bij. Het ‘nieuwe lunchen’ bleek een oplossing voor werkende ouders en het tekort aan overblijfouders. Tijdens het continurooster blijven kinderen namelijk op school en eten ze met de juffen en meesters.

Lees ook
Sylvia Witteman: ‘Warme schoollunch? Goed idee, maar niet haalbaar’

NIEUWS

Bron: NOS | Foto: Getty

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser