nieuws

Ajax' invloed is groot: Jochem Myjer gaat met fans kijken in pauze van zijn show

Ajax' invloed is groot: Jochem Myjer gaat met fans kijken in pauze van zijn show

24 mei, 24 mei… O ja: dan speelt Ajax de finale van de Europa League tegen Manchester United. En dat heeft niet alleen invloed op de prijs van vliegtickets naar Stockholm.

| Lisa Koetsenruijter

De voetbalfinale biedt ook mogelijkheden voor fans van Anouk. En meer.

Lees ook
Jåmmer: Ajax-fan Eron krijgt zijn vliegtuig naar Stockholm niet vol

Begint ook met een A, eindigt op -nouk
Mogelijkheden tot keiharde korting namelijk: Anouk treedt op 24 mei op in de Ziggo Dome. Omdat er blijkbaar veel mensen zijn die íets meer voor Ajax voelen dan voor de Nederlandse zangeres, gaan toegangskaartjes tegen bodemprijzen weg op Ticketswap. Mocht je haar dus een keer live willen zien, grijp dan nu je kans.

Met een kus
Hetzelfde geldt voor rockband Kiss in Ahoy Rotterdam. Ook daar verkiezen behoorlijk wat fans 22 voetballende mannen boven een avond meezingen. Wederom een kans voor mensen die niet van voetbal, maar wel van rockmuziek houden: Ticketswap.

Last van Leidseplein
Wat is dé plek in Amsterdam waar Ajax-supporters bijeenkomen? Precies: het Leidseplein. Ook aan dat plein gevestigd is de Stadsschouwburg. Waar op 24 mei de voorstelling De Meiden van Toneelgroep Amsterdam plaatsvindt. Om te voorkomen dat die wordt overschreeuwd, is besloten het theaterstuk niet om 20.30 uur, maar om 19.00 uur te laten beginnen. Toneelliefhebbers kunnen woensdag om 20.40 uur de zaal weer verlaten – precies vijf minuten voor aanvang van Ajax – ManU.

Cabaretcommentaar
Om de hoek van het Leidseplein ligt nog een theater: het DeLaMar. Ook daar wordt volgende week woensdag een voorstelling gespeeld: Pilp Fuction van De Ploeg. En ja, ook hier wordt er rekening gehouden met het voetbal; de voorstelling is vervroegd. Leuk voor de voetbalminnende bezoekers: zij kunnen na afloop met hun kaartje terug de zaal in. Daar is de wedstrijd op groot scherm te zien, mét commentaar van Peter Heerschop en Viggo Waas (ook te zien in de voorstelling) en gastspeler Raoul Heertje.

Jochem heeft overlegd
Ook cabaretier Jochem Myjer houdt rekening met de voetbalgekte, liet hij weten op Facebook. Hij speelt woensdagavond in Hoogeveen en zorgt dat er in de schouwburg een groot scherm komt te staan. Daarop kan zijn publiek dan in de pauze en na afloop van zijn show naar de wedstrijd kijken. ‘Ik heb uitgerekend dat we alleen het eerste kwartier van de eerste helft en het eerste kwartier van de tweede helft van de finale missen. Uiteraard hebben zowel Mourinho als Bosz toegezegd dat ze in die twee kwartieren niet zullen scoren. Ik heb Mourinho gevraagd om überhaupt niet te scoren, maar daar heeft hij niet op gereageerd!

Lees ook
Ajax-fans doneren massaal aan Franse straatmuzikant

Een dag samen met je vriendinnen lachen, proeven en shoppen? Kom naar het LINDA.festival op 10 & 11 juni. Bekijk het programma en koop tickets hier. Pssst…Linda komt ook.

NIEUWS | BEKEND | SPORT | MUZIEK

Bron: RTL Z / De Ploeg / Facebook Jochem Myjer | Foto: LINDA.114 / Jeroen Hofman

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser