nieuws

Columnist die 'geen seconde treurde om slachtoffers MH17' weg bij 'AD'

Columnist die 'geen seconde treurde om slachtoffers MH17' weg bij 'AD'

De omstreden columnist Hanina Ajarai vertrekt bij het ‘AD’. Dat bevestigt hoofdredacteur Hans Nijenhuis na een bericht in ‘NRC’.

| Tim van Erp

In het jaar dat ze voor de krant schreef is er “onvoldoende klik gegroeid tussen haar en de lezer”, zo stelt de hoofdredacteur.

Lees ook
Pijnlijk gesprek columnist Hanina Ajarai en Olaf Koens: ‘Je weet niet wat je aanricht’

MH17 vs. Nouri
Hanina kreeg in juli veel kritiek over zich heen na een column waarin ze bekende dat de nasleep van de MH17-ramp haar niets deed, terwijl de ineenstorting van voetballer Abdelhak Nouri haar juist wel raakte. Volgens hoofdredacteur Nijenhuis was dat niet de enige column die stof deed opwaaien.

Meer kritiek
Niet lang na de MH17-column schreef Hanina een kritisch stuk over het plan om kinderen uit Haagse minimagezinnen een gratis smartphone te geven. Ook over die column bleken lezers te vallen.

Lees ook
Column Hanina Ajarai over MH17-ramp veroorzaakt woede onder lezers

Opvolger
“We hebben het een jaar de tijd gegeven”, stelt Nijenhuis, “maar in die tijd is de liefde tussen Hanina en de lezers niet zo opgebloeid als we hadden gehoopt. Dan moet je consequenties trekken.” Wie haar opvolgt als columnist is nog niet bekend, wel dat het iemand zal zijn met “een nieuwe stem, een andere kijk op dingen”.

NIEUWS

Bron: ANP | Foto: BSR Agency

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser