nieuws

Colombiaanse agente redt leven van vondeling met borstvoeding

Colombiaanse agente redt leven van vondeling met borstvoeding

In Colombia heeft een politieagente een in het bos achtergelaten baby gered van de dood, door het kindje borstvoeding te geven. Het bijzondere verhaal gaat nu als een speer het internet over.

| Justine Wouterson

Luisa Fernanda Urrea, die werkt in La Marina, werd niet lang geleden zelf moeder. Ze twijfelde dan ook geen moment toen ze het meisje zag.

‘Ik zag wat er direct nodig was’
Ik ben zelf net moeder geworden, ik heb melk en herkende direct wat dit arme, kleine wezentje snel nodig had, aldus Luisa, die opgeroepen werd om poolshoogte te nemen op een afgelegen plek waar een kindje in de struiken gevonden zou zijn.

‘Ik ben geen heldin’
Het kindje, dat slechts een paar uur oud was toen het gevonden werd, is nadat Luisa haar borstvoeding gaf meteen naar het ziekenhuis gebracht. Daar constateerden artsen dat ze bezweken zou zijn aan honger en onderkoeling als de agente er niet geweest was. Luisa wordt door velen dan ook als een ware heldin gezien. Maar zo ziet ze het zelf liever niet. Ik denk dat elke vrouw die daartoe in staat zou zijn dit meisje voeding had gegeven.

‘Ze maakt het goed’
Het meisje gaat er weer helemaal bovenop komen, heeft politiecommandant Javier Martin laten weten. Ze had wat schaafwonden en leed aan onderkoeling, maar ze werd snel behandeld en maakt het nu goed. De baby verblijft nu in het Colombian Institue of Family Welfare, waar naar een fijn adoptiegezin voor haar wordt gezocht. De politie is nog op zoek naar de biologische moeder, die mogelijk wordt aangeklaagd voor poging tot doodslag.

borstvoeding

NIEUWS | OPMERKELIJK | BUITENLAND

Bron: Daily Mail | Foto: Twitter

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser