Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Horrorverhaal wordt werkelijkheid: clown vermoordt ex-vriendin in België

Horrorverhaal wordt werkelijkheid: clown vermoordt ex-vriendin in België

Twee mannen, clown en jodelaar van beroep, hebben in het Belgische Oudenburg zondagnacht een vrouw (47) vermoord. Dit terwijl haar drie kinderen van twaalf, vijftien en zeventien moesten toekijken.

| Esmée Oudman

De clown had tot een paar dagen geleden nog een relatie met de vrouw.

Lees ook
Tien verwaarloosde en mishandelde kinderen aangetroffen in huis Californië

Horrorverhaal

Op de nacht van zondag op maandag drong clown Kevin L. (31) samen met een vriend, jodelaar Dietwin H. (38), het huis binnen van zijn ex-vriendin. Hier vermoordde het tweetal de vrouw met een mes. De politie vond haar in de garage van de woning en de kinderen zaten urenlang vastgebonden op de bovenverdieping. In 2011 werd Kevin L. nog uitgeroepen tot Beste Clown van de Benelux.

Wraak

De kinderen van de vrouw zouden de reden zijn van de breuk en ook van de gijzeling. Volgens de Belgische krant HLN kon clown Kevin L. niet overweg met zijn stiefkinderen en was dit zijn wraak. De vader van de kinderen wil er niets over kwijt en noemt de daden ‘te gruwelijk’.

Arrestatie

Kevin L. en Dietwin H. namen gisteren contact op met een deurwaarder en vroegen hem om naar het huis te komen en ‘een ambulance mee te nemen’. Vervolgens reed de clown naar Bredene waar hij op het dak van een flatgebouw zwaaide met een wapen en een paar keer in de lucht schoot. Uiteindelijk gooide hij zijn wapen naar beneden en kon hij in de boeien geslagen worden. Ook Dietwin H. is inmiddels gearresteerd.

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: HLN | Foto: Unsplash

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser