Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Bill Clinton spreekt mooie woorden over Wim Kok: ‘Altijd trots geweest’

Bill Clinton spreekt mooie woorden over Wim Kok: ‘Altijd trots geweest’

Voormalig Amerikaans president Bill Clinton bewaart goede herinneringen aan oud-premier Wim Kok, die zaterdag overleed.

| Erik van Dam

In een speciaal eerbetoon roemt hij de samenwerking met Kok en prijst hij hem om zijn leiderschap.

Trots

Clinton zat van 1993 tot 2001 in het Witte Huis, terwijl Kok van 1994 tot 2002 minister-president was in Nederland. De twee kwamen elkaar meerdere keren tegen en de samenwerking beviel Clinton heel goed. “Ik ben er altijd trots op geweest dat ik nauw met hem heb samengewerkt, de vriendschap tussen onze twee landen heb verstevigd, en we samen de progressieve manier van besturen hebben gepromoot”, zegt Clinton in een verklaring op de website van The Clinton Foundation, waaruit de NOS quotet.

Bescheiden en respectvol

Clinton zegt dat Kok in de jaren tachtig een vooruitziende blik had. Hij had door dat er nieuwe machten in opkomst waren die Nederland kansen boden. Ook vindt Clinton dat Kok misschien onderschat wordt. Hij ging zo bescheiden en respectvol met anderen om, dat het ondenkbaar lijkt dat hij daar iets mee heeft bereikt. “Zeker in de huidige, ruwe wereld die vol staat van conflicten. Maar we moeten allemaal de verleiding weerstaan en beter bestuderen wat hij deed en hoe hij het deed”, vindt de oud-president.

Lees ook
Van ‘groot gezaghebber’ tot ‘politieke erfenis’: zo reageert Nederland op de dood van Wim Kok (80)

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: The Clinton Foundation | Foto: Getty

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser