nieuws

Claudia de Breij start 2017 met lovende kritieken Oudejaarsconference

Claudia de Breij start 2017 met lovende kritieken Oudejaarsconference

Het was voor het allereerst dat Claudia de Breij een oudejaarsconference mocht verzorgen, maar die klus heeft ze goed geklaard: gisteravond keken ruim twee miljoen mensen naar de wijze waarop ze dit deed.

| Merel Boudrie

Hiermee scoorde ze beter dan Javier Guzman, die op RTL 4 896.000 mensen bereikte met zijn conference.

Lees ook
Youp van ’t Hek doet oudejaarsconference 2017

Goede kritieken
Om precies te zijn 2.12 miljoen mensen waren live getuige van de conference van De Breij. De kritieken zijn lovend. ‘De eerste vrouw die een Oudejaarsconference houdt geeft een sterke performance, met een verhaal dat ons zou kunnen verenigen’, schrijft NRC vanochtend. ‘Deze conference leidt ons retorisch eerst naar de conclusie dat boosheid niemand verder helpt.’

Ook twitterend Nederland was positief.

Goede grap
Ook een aantal grappen zijn uitgelicht (waarvoor dank). Door deze lagen wij onder de tafel: ‘Weet u wat ze in Utrecht een ‘patatje Paay’ noemen? Nee? Dat is: alles eroverheen behalve curry.’ Bloedeerlijk gaf ze toe dat ze die niet zelf had bedacht, maar de exploitant van haar snackbar.

Mindf*ck
NPO 1 was sowieso heer en meester op de laatste avond van het jaar. Hoewel er wat teleurstelling was over het Teleportatie-experiment van Victor Mids, scoorde hij behoorlijk. Ruim 2,8 miljoen Nederlanders zagen op NPO1 het Nationale Aftelmoment vanuit Amsterdam, waarmee de laatste minuten van 2016 werden afgeteld.

Muziek
Uiteraard is er, traditiegetrouw, vooral veel muziek op oudejaarsavond. Zo wisten De Toppers 638.000 mensen te vermaken op SBS 6 met hun ‘Royal Night of Disco’, en deden ‘De MAX Proms’ hetzelfde voor 486.000 kijkers. Ook fans van Toon Hermans konden zich gisteravond goed vermaken: het Gala ‘100 jaar Toon Hermans’ werd uitgezonden, met artiesten als Chantal Janzen en Paul van Vliet. 557.000 kijkers zongen thuis mee.

NIEUWS | BEKEND

Bron: NRC/ Televizier | Foto: Hollandse Hoogte

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser