Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Góóóedemiddag wat een bedrag: Gaston overhandigt enorme cheque aan Habitat Nederland

Góóóedemiddag wat een bedrag: Gaston overhandigt enorme cheque aan Habitat Nederland

Een bijzondere avond morgen voor goede doelen-organisatie Habitat voor Humanity: op het Goed Geld Gala van de de Postcode Loterij krijgen ze een enorme cheque overhandigd.

| Merel Boudrie

Eentje van maar liefst één miljoen euro.

Lees ook
LINDA.hoofdredacteur Jildou bouwt een huis in Lesotho

Verrassing
Vorige week werden de medewerkers op kantoor overvallen door Gaston van de Postcodeloterij, die met zijn team de cheque kwam brengen. Het geld gaat naar twee projecten: huisvesting en schoon water op het platteland van Cambodja, en een huis en een opleiding voor kwetsbare jongeren in Oeganda.

Beter leven
“We zijn er ontzettend blij mee”, zegt directeur van Habitat Nederland, Jennifer Lemke. “Met dit geld kunnen wij in totaal 37.050 mensen in Cambodja en Oeganda helpen om een beter leven op te bouwen. Op weg naar een wereld waarin iedereen een dak boven zijn hoofd heeft. Waarin mensen toegang hebben tot schoon drinkwater en een wc. Waarin mensen gezond kunnen zijn én blijven.”

Huizen bouwen
LINDA.hoofdredacteur Jildou van der Bijl bouwde in 2014 samen met Lemke en meerdere vriendinnen een huis in Lesotho. “Aan het eind van de week heb je een huis opgeleverd en draag je het over aan de mensen die daar wonen. Dat is heel direct, heel dichtbij”, zei ze er toen over. “Je ziet meteen wat jouw bijdrage is geweest aan het leven van een ander.” In mei gaat Jildou opnieuw een huis bouwen, ditmaal op Sri Lanka.

Veilig huis
Huizen bouwen is precies waar Habitat Nederland zich mee bezighoudt. Een solide dak boven je hoofd, stevige muren en schoon drinkwater; dát is wat hen betreft de basis. Wereldwijd leven dankzij Habitat al meer dan dertien miljoen mensen in een veilig huis.

Ook Ed Sheeran zet zich in voor het goede doel. Gevalletje gouden stem, gouden hart.

 

VIDEO'S | NIEUWS

Bron: Habitat Nederland | Foto: Roy Beusker

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser