Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Charlotte geeft online cursus via Instagram en dat is een razend succes

Charlotte geeft online cursus via Instagram en dat is een razend succes

Een online cursus volgen op een saai platform: als het aan ondernemer Charlotte van ’t Wout (30) uit Amsterdam ligt, is dat straks verleden tijd. Sinds vorige week geeft ze haar cursus productiviteit gewoon via Instagram. 

| Elisa Heisen

Een topidee, zo blijkt uit de reacties en aanmeldingen.

Lees ook
Powervrouw: Interessant interview met CEO van Yahoo

Instagram

”Ik had zelf al wel gehoopt dat zoveel mensen er enthousiast over zouden zijn”, vertelt Charlotte, die al langer cursussen geeft, lachend aan de telefoon. Ze legt uit hoe ze op het idee is gekomen. ”Ik zat er al langer over na te denken om een e-cursus te maken, maar het opnemen van filmpjes daarvoor kost heel veel tijd. En ik dacht dat het voor mensen veel leuker zou zijn als ze de cursus gewoon konden volgen op Instagram, in plaats van in te loggen op een apart platform.”

Veel aanmeldingen

Charlotte is nu een jaar ondernemer en deelde altijd al veel tips en lessen over zelfontwikkeling op haar persoonlijke Instagramaccount, waar ze 4000 volgers heeft. Die tips werden inmiddels zo populair, dat ze er meer mee wilde doen. Daarom maakte ze een nieuw Instagramaccount aan voor C Academy. Met foto’s, Instagramstories en live-sessies leert ze mensen in tien dagen alles over productiviteit. Om toegang tot het account te krijgen, moeten mensen een kaartje van vijftien euro kopen.

Maandag een idee bedacht, die avond gelijk site in elkaar geknutseld en nu al bijna 500 kaartjes verkocht: jullie zijn te gek. ❤ Sinds deze donderdag is mijn eerste module van de C Academy van start gegaan. Ik ga voortaan cursussen geven op instagram. Cursus klinkt trouwens wat saai 👀; het worden superveel tips over een bepaald onderwerp. Ik houd me nu altijd wat in want ik maak al dertig stories ofzo per dag, en wil niet teveel stalken. Maar in de cursus ga ik los 🙌🏻😄 Met livesessies, af en toe wat andere experts, opdrachten en meer leuks. Allemaal in stories en foto’s: luchtig en toegankelijk zodat het in je normale leven past. Het is allemaal op de insta account van de C academy te vinden, waar je alleen toegang tot krijgt als je een kaartje koopt (link voor kaartje in bio). Jaaaa zo’n zin in! De eerste module gaat over productief werken en kost maar 15 euro, omdat jullie m’n pilotgroep zijn en dit ook voor mij allemaal nieuw en net bedacht is ❤🙌🏻. Ik heb er megaveel zin in en honderdduizend keer liefs voor iedereen die al een kaartje heeft en zo enthousiast voor me is. Jullie zijn te gek. #onlinecursus #ondernemerschap #dolifeyourway #ondernemen #zelfhulp foto: @priscavisser

585 Likes, 65 Comments – Charlotte van ’t Wout (@celinecharlotte) on Instagram: “Maandag een idee bedacht, die avond gelijk site in elkaar geknutseld en nu al bijna 500 kaartjes…”

Laagdrempelig

Inmiddels hebben ruim 500 mensen zich sinds donderdagmiddag, toen het account live ging, zich aangemeld. Charlotte denkt dat het zo’n succes is, omdat het zo laagdrempelig is. ”Mijn posts verschijnen gewoon tussen de updates van je vrienden. Ik probeer het speels en leuk te houden, en maak veel grapjes.” Met tips geven op haar persoonlijke account stopt ze niet. ”Daar ga ik gewoon mee door, want dat vind ik leuk. Maar C Academy is wel veel diepgaander en uitgebreider.”

Veel werk

Wie denkt dat het makkelijk geld verdienen is, heeft het mis. Charlotte heeft er naar eigen zeggen behoorlijk wat werk aan. ”Ik ben er eigenlijk continu mee bezig. Mensen stellen ontzettend veel vragen, dus ik reageer de hele dag op privé-berichten. Ook in de live-sessies gaan veel tijd zitten, maar het is wel onwijs leuk.”

NIEUWS | LIFESTYLE | INTERVIEW | TECH

Bron: LINDAnieuws | Foto: Prisca Visser

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser