Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Jaar celstraf voor ouders van ontvoerde baby Hannah

Jaar celstraf voor ouders van ontvoerde baby Hannah

De biologische ouders van de baby Hannah hebben twaalf maanden cel, waarvan vier voorwaardelijk, opgelegd gekregen van de rechtbank in Den Bosch. 

| Erik van Dam

Ze ontvoerden hun dochter in februari dit jaar bij haar pleegmoeder.

Parkeerplaats

De ontvoering gebeurde op een parkeerplaats van een supermarkt in Eersel. De pleegmoeder van Hannah parkeert haar auto om boodschappen te gaan doen, wanneer er ineens een Mercedes aan komt rijden. De vader van de baby, Rowan S., stapt uit en loopt op de pleegmoeder af. Hij pakt de zes maanden oude Hannah uit de Maxi-Cosi en mishandelt daarbij de pleegmoeder. Samen met Kim de L., de biologische moeder van de baby, rijdt hij weg naar Duitsland.

Geen voogdij meer

Rowan S. en Kim de L. hebben dan al enkele maanden geen voogdij meer over hun kind, nadat Hannah in oktober 2017 in het ziekenhuis wordt opgenomen. Ze heeft gebroken ribben, een gebroken enkel en meerdere blauwe plekken. Ze is mishandeld door haar ouders en wordt uit huis geplaatst.

Amber Alert

Nadat Hannah wordt ontvoerd van de parkeerplaats in Eersel, verspreidt de politie een Amber Alert. Zo kan iedereen uitzien naar de drie. In de loop van de middag krijgt de politie een tip van een man, die zegt dat hij Rowan S., Kim de L. en baby Hannah heeft gezien op een vakantiepark bij Bad Bentheim in Duitsland. Dat blijkt te kloppen. Na samenwerking met de Duitse collega’s houdt de politie de ouders aan en brengt de baby veilig terug bij haar pleegmoeder.

Nieuw pleeggezin

De officier van justitie had anderhalf jaar gevangenisstraf, waarvan zes voorwaardelijk, geëist tegen Rowan S. en Kim de L. De daadwerkelijke straf valt nu iets lager uit. Baby Hannah (nu één jaar oud) is inmiddels ondergebracht in een nieuw pleeggezin op een geheime locatie.

Lees ook
Moeder bestempelt vader van baby Hannah als ‘brein’ achter gezamenlijke ontvoering

NIEUWS

Bron: ANP | Foto: ANP Foto

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser