nieuws

Linda de Mol onthult cast 'April, May en June' en we mogen wel zeggen: wát een namen

Linda de Mol onthult cast 'April, May en June' en we mogen wel zeggen: wát een namen

In juli maakte Linda de Mol bekend dat ze wederom de handen ineen heeft geslagen met regisseur Will Koopman en scenarioschrijver Frank Houtappels voor een nieuwe film: ‘April, May en June’.

| Tim van Erp

De film van het team dat samen ook Gooische Vrouwen maakte, gaat op 11 maart 2019 in première. Op LINDAnieuws maakt Linda bekend welke acteurs de hoofdrollen spelen.

Zussen met een zieke moeder

De minste namen zijn dat zeker niet. Eerst nog even het – door Linda zelf bedachte – verhaal. Drie halfzussen worden door hun zieke moeder bij elkaar geroepen; zij wil zelf uit het leven stappen, maar kan pas vredig heengaan als één van haar dochters belooft de zorg voor hun halfbroer, die autisme heeft, op zich te nemen. De drie zussen achten zichzelf daar echter allemaal ongeschikt voor, vertelt Linda, die één van hen speelt. “We zijn bovendien nogal van elkaar vervreemd. We hebben alle drie een andere vader – en onze broer óók – en leiden heel verschillende levens. Het is zaak dat wij elkaar weer leren kennen.”

Komisch drama

Dat klinkt als een behoorlijk dramatische film, maar dat is het niet. “Een komisch drama zou ik het willen noemen”, zegt Linda. “Dat maakt het samenwerken met Will en Frank ook zo fijn, want zij weten precies hoe ik het verhaal voor me zie en waar de humor zit. Tijdens het lezen van het script moesten we op dezelfde momenten lachen.”

Én een topcast

Linda’s zussen in de film worden gespeeld door niemand minder dan Tjitske Reidinga en Elise Schaap (wij kunnen nu al niet wachten.) Ook in de bijrollen zitten louter geweldige acteurs, zoals Mark Rietman en Gijs Scholten van Aschat. De rol van broer Jan wordt gespeeld door Bas Hoeflaak, bekend als de ene helft van cabaretduo Droog Brood. En ook voor de moeder van de zussen is een topactrice gecast: Olga Zuiderhoek.

Repetities

De opnames gaan deze maand nog van start. “Deze week gaan we repeteren en het script lezen met alle acteurs”, zegt Linda. “Eind augustus gaan we echt filmen.” Het duurt nog even tot we de film kunnen bewonderen, maar benieuwd zijn we nu al helemáál.

Lees ook
Worden we blij van: Linda de Mol en makers ‘Gooische Vrouwen’ komen met nieuwe film

NIEUWS | BEKEND | LINDA DE MOL

Bron: LINDAnieuws | Foto: LINDA. 161 Carmen Kemmink

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser