buitenland

Studenten donkerder gemaakt op promotiefoto van Franse kunstacademie

Studenten donkerder gemaakt op promotiefoto van Franse kunstacademie

Een kunstacademie uit Lyon heeft excuses aangeboden nadat studenten klaagden over een bewerkte promotiefoto. Het uiterlijk van de studenten was donkerder gemaakt op de aangepaste versie.

| Savannah Borst

De foto was bedoeld om Amerikaanse studenten te werven voor een nieuwe vestiging in Los Angeles.

Bewerking

De particuliere kunstacademie had een Amerikaans reclamebureau ingehuurd om de naamsbekendheid te vergroten. Zij worden door de school als verantwoordelijk gezien voor het ‘inkleuren’ van mensen en het plaatsen van twee zwarte mensen in de foto (zie meisje links in het midden op de foto). De school was hier niet van op de hoogte en laat dit weten in een verklaring: “Het spreekt voor zich dat wij het niet eens zijn met wat er is gebeurd.” Ook laten ze weten dat zij geen foto’s hoeven te bewerken om te laten zien dat zij een multiculturele school zijn die openstaat voor allerlei verschillende soorten studenten. De foto is intussen van de website verwijderd.

Lees ook
Rihanna geprezen om lingerieshow vol modellen in alle maten

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: Twitter | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer buitenland

Lees dit ook even

Please update your browser