Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

buitenland

Russische politica roept vrouwen op tijdens WK geen sex te hebben met niet-blanke mannen

Russische politica roept vrouwen op tijdens WK geen sex te hebben met niet-blanke mannen

Een Russische politica, Tamara Pletnyova, heeft haar seksegenoten tijdens een radio-uitzending gevraagd geen sex te hebben met mannen met een andere etniciteit tijdens het WK Voetbal in Rusland. 

| Tim van Rodijnen

Op die manier zouden de vrouwen voorkomen dat hun kinderen later worden gediscrimineerd.

Lees ook
Premier Mark Rutte eist medewerking Rusland aan onderzoek MH17

Children of the Olympics

De politica wil een situatie voorkomen die zich eerder al eens voordeed in 1980, na de Olympische Spelen in Moskou. Toen kregen veel Russische vrouwen niet-blanke kinderen doordat ze relaties onderhielden met mannen uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

Niet nationalistisch

“Deze kinderen hebben hier veel last van gehad en zijn vaak gediscrimineerd. Dat moeten we nu voorkomen”, aldus Pletnyova tegen het Russische radiostation Govorit Moskva. De Russin noemt zichzelf niet nationalistisch en geeft aan dat ze zou willen dat Russische burgers met elkaar trouwen uit liefde, ongeacht etniciteit.

Etniciteiten

De FIFA en het organiserende Russische comité zijn gevraagd naar een reactie op de uitspraken van Pletnyova, maar zijn nog niet met een reactie gekomen. Pletnyova is wetgever voor de KRPF Communist Party, een Russische oppositiepartij die Vladimir Putin vrijwel altijd ondersteunt bij de meest belangrijke kwesties.

NIEUWS | OPMERKELIJK | SPORT | BUITENLAND

Bron: The Guardian | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer buitenland

Lees dit ook even

Please update your browser