Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

buitenland

Buitenlandse media duiken massaal op Emile Ratelband, die zijn leeftijd wil veranderen

Buitenlandse media duiken massaal op Emile Ratelband, die zijn leeftijd wil veranderen

Buitenlandse media zoals ‘The Guardian‘, ‘BBC‘,’Sky News‘ en ‘The Daily Mirror‘ hebben gisteren en vandaag het nieuws opgepikt van Emile Ratelband (69), die zijn ‘gevoelsleeftijd’ legaal wil maken. 

| Kirsten Zijderveld

Emile is beledigd dat hij AOW krijgt en denkt dat hij meer aandacht krijgt op Tinder als hij niet hoeft te ‘liegen’ over zijn wettelijke leeftijd.

Emile Ratelband voelt zich nog kersvers

Ratelband bepleitte maandag voor de rechtbank in Arnhem dat hij zich jonger voelt dan de leeftijd op zijn paspoort aangeeft. Daarom wil hij wettelijk zijn leeftijd met twintig jaar terugschroeven. Hij vergelijkt zijn verzoek met het veranderen van het geslacht van een transgender op het paspoort.

Emile lijdt onder beperkingen

Ratelband, die zichzelf tegenwoordig ‘bewustzijnsverruimer’ noemt, lijdt naar eigen zeggen ernstig onder alle praktische beperkingen waar hij als bijna-zeventiger tegenaan loopt. Hij stelt onder meer dat bedrijven hem niet willen inhuren omdat hij 69 jaar is. Bovendien is Ratelband diep beledigd omdat hij AOW krijgt.

Aandacht op Tinder

Ook denkt Ratelband meer succes te hebben bij de vrouwen op Tinder als hij daar een jongere leeftijd kan invullen. De buitenlandse media omschrijven de BN’er als ‘een Nederlandse pensionado’ en ‘de man die een bijrol insprak in Cars 2‘.

Lees ook
Bakken kritiek op Emile Ratelband (69) na oproep om draagmoeder

NIEUWS | BEKEND | BUITENLAND

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Myrthe SellesMyrthe Selles

Aggut... De arme ziel is een tijdje niet in het nieuws geweest...

Meer buitenland

Lees dit ook even

Please update your browser