buitenland

Belg is (voor even) de rijkste man ter wereld: hij ontdekt miljarden euro's op zijn rekening

Belg is (voor even) de rijkste man ter wereld: hij ontdekt miljarden euro's op zijn rekening

Luc Mahieux uit Dinant (België) wist niet waar hij het zoeken moest toen hij op internet z’n saldo checkte: ineens stond er 2000 miljard euro op zijn rekening.

| Malu Pesulima

Een geldbeluste gek (lees: wij) zou(den) direct naar de andere kant van de wereld zijn gevlucht, maar Luc besloot toch even de bank te bellen.

Lees ook
De vijfhonderd rijksten ter wereld zijn in 2017 zo’n duizend miljard rijker geworden

Gegevens Visa-kaart

“Ik had onlangs de gegevens van mijn Visa-kaart ingegeven op een site die er heel betrouwbaar uitzag”, zegt hij tegen het Nieuwsblad. “Maar toen ik merkte dat er plots maandelijks 34,90 euro van mijn rekening werd gehaald door die website, wilde ik dat kunnen stopzetten.” Dit was geen probleem, maar nadat de Belg dit had gedaan, stond er ineens een miraculeus bedrag op zijn rekening. Afkomstig van datzelfde platform.

Ongeldig

Hoe en waarom die 2000 miljard op z’n rekening terechtkwam, is niet duidelijk. Maar Luc vertrouwde het zaakje niet en liet zijn kaart blokkeren. Zijn oude pas is daardoor niet meer geldig, waardoor hij ook niet langer de bankrekening van een miljardair heeft.

‘Financiële hulp

Toch denken veel mensen dat er nog iets te halen valt bij ‘m, want toen hij zijn verhaal op Facebook deelde, stroomden de vriendschapsverzoeken binnen. “Ze hadden financiële hulp nodig. Hoewel het intussen dus duidelijk is dat ik dat geld absoluut niet heb, blijven de mensen geloven dat ik het wél heb. Twee dagen geleden werd ik zelfs op straat ‘de miljardair’ genoemd.”

Lesje geleerd

Luc zelf? Die heeft wel zijn lesje geleerd: voortaan gaat hij veel voorzichtiger om met zijn creditcardgegevens.


Wie wel een behoorlijk bedrag op hun rekening hebben staan? De bezoekers van de Masters of LXRY VIP NIGHT. In Brabants Posh op LINDA.tv laat Marjan Strijbosch gehuld in een prachtige jurk haar verkoopskills zien.

SNACKS | OPMERKELIJK | BUITENLAND

Bron: Nieuwsblad | Foto: Giphy / Facebook

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer buitenland

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser