Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

buitenland

'Banksy laat kunstwerk achter op nooduitgang concertzaal Bataclan'

'Banksy laat kunstwerk achter op nooduitgang concertzaal Bataclan'

Bij de nooduitgang van de Parijse concertzaal Bataclan lijkt een echt kunstwerk van de wereldberoemde street artist Banksy te zijn ontdekt.

| Justine Wouterson

Het gaat om een schildering van een rouwende, gesluierde vrouw.

Lees ook
‘RTL Late Night’: Zo gaat het nu met Ferry en Bob, die de aanslag in Bataclan overleefden

Ontsnappingsroute

In de concertzaal in Parijs kwamen in 2015 negentig mensen om het leven bij een aanslag tijdens een optreden. Veel bezoekers wisten te ontsnappen via de nooduitgang aan de achterzijde van het gebouw, waar de mysterieuze kunstenaar nu een eerbetoon lijkt te hebben achtergelaten.

Overgespoten

De Franse media vermoeden al enkele dagen dat Banksy aan het werk is in de Franse hoofdstad. Voordat het kunstwerk op de Bataclan opdook, verschenen er meerdere andere vermoedelijke Banksy’s in Parijs. Er is onder meer een afbeelding ontdekt van een meisje dat een hakenkruis overschildert met bloemen. Dat werd afgelopen woensdag, op Wereldvluchtelingendag, aangetroffen bij Porte de la Chapelle, een voormalig opvangcentrum voor vluchtelingen. Dit werk is deze week helaas deels overgespoten met een spuitbus.

Napoleon

Verder verscheen er vlakbij de Sorbonne, de voormalige universiteit van Parijs, een schildering van een man die zijn gehandicapte hond met een geamputeerde poot een bot geeft. Ook schilderde de kunstenaar een groot, steigerend paard met daarop een ruiter verstopt onder een rode lap. Dit werk zou verwijzen naar een schilderij van Jacques-Louis David waarop Napoleon te paard zit.

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: Le Figaro | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer buitenland

Lees dit ook even

Please update your browser