Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

buitenland

Arrestaties na babyhandel via Instagram in Indonesië

Arrestaties na babyhandel via Instagram in Indonesië

De Indonesische politie heeft vier mensen aangehouden die zich bezighielden met de verkoop van baby’s via Instagram. Er zouden zeker drie kindjes via het sociale medium zijn verhandeld.

| Justine Wouterson

Dat meldt de Britse krant The Guardian.

Arrestaties

Op Oost-Java hebben agenten in Soerabaja voorkomen dat een een kindje verkocht werd. Daar wilde een 22-jarige vrouw haar baby afstaan in ruil voor omgerekend 830 euro. De politie heeft haar aangehouden, evenals de 29-jarige man die het Instagramaccount bezit waarop de kinderen werden aangeboden.

Bewijs

Verder werden een tussenpersoon en een potentiële koper op Bali tevens ingerekend. Een adoptieverklaring, contant geld en mobiele telefoons met berichten over geplande verkopen zijn in beslag genomen.

Drie kindjes verhandeld

In totaal zouden er zeker drie kindjes zijn verkocht via het account, dat zich presenteerde als een advies-organisatie speciaal voor jonge, ongetrouwde en zwangere vrouwen; een taboe in het grotendeels islamitische land. Het Instagramprofiel had zo’n zevenhonderd volgers en stond vol met foto’s van gemaskerde vrouwen die hun kind om financiële redenen wilden afstaan.

De verdachten hangen celstraffen tot wel vijftien jaar boven het hoofd.

Lees ook
Politie grijpt in: familie bood kinderen online aan voor misbruik, ook Nederlandse kopers

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: The Guardian | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer buitenland

Lees dit ook even

Please update your browser