buitenland

Agent geeft ondervoede baby borstvoeding en ontvangt - terecht - veel lof

Agent geeft ondervoede baby borstvoeding en ontvangt - terecht - veel lof

Agent Celeste Ayala had dinsdag de wacht in het kinderziekenhuis Maria Ludovica in Buenos Aires, Argentinië, toen een ondervoede baby werd binnengereden. Het kind krijste en Ayala wist wat haar te doen stond.

| Jorieke van Noorloos

Ze nam hem over van het ziekenhuispersoneel en gaf hem borstvoeding. De foto daarvan werd gedeeld op Facebook en is inmiddels al meer dan 10.000 keer gedeeld.

Kinderen in de problemen

Het personeel was te druk met andere dingen bezig, waardoor de agent de baby kon overnemen. Ze gaf hem de borst en het kind stopte gelijk met krijsen, zo schrijft HLN.be. “Ik zag dat hij steeds zijn vuist in zijn mond stopte en had door dat hij enorme honger had. Ik gaf hem daarom gelijk de borst en begon hem te knuffelen. Ik vond het triest om hem daar zo te zien liggen. Ik vind dat we als samenleving in de bres moeten springen als kinderen in de problemen zijn.”

Moederinstinct

Haar collega Marcos Heredia maakte de veel gedeelde foto en vertelt dat hij het mooie gebaar graag openbaar wilde maken. Over zijn collega zegt hij: ‘Je gedroeg je als een moeder, hoewel het ziekenhuis de baby omschreef als “vuil en stinkend”, maar daar trok jij je niets van aan.’

Lees ook
Hondsbrutale supermarktklant stoort agent tijdens reanimatie

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: HLN | Foto: Marcos Heredia

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Karen van der MeulenKaren van der Meulen

*je gedroeg je als ZIJN moeder, staat er ????

Meer buitenland

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser