Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

BSO's mogen stints mogelijk nog maanden niet gebruiken

BSO's mogen stints mogelijk nog maanden niet gebruiken

De buitenschoolse opvang kan mogelijk nog maanden geen gebruik maken van de stint. Het onderzoek naar de veiligheid van de elektrische bolderkar duurt nog zeker tot de jaarwisseling.

| Verena Verhoeven

Dat is gebleken uit informatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat tijdens een kort geding van kinderopvang Het Kinderstraatje uit Almere.

Stint

De eigenares van Het Kinderstraatje uit Almere probeerde vandaag voor de rechter in Utrecht af te dwingen dat ze haar stint mag blijven gebruiken om kinderen van en naar school en sportclubs te brengen. Michelle van Zundert maakte duidelijk dat er voor haar eenmanszaak vrijwel geen alternatieve vervoersmiddelen zijn. Ze bezit geen rijbewijs.

Onveilig

Lopen is volgens Van Zundert veel onveiliger dan het gebruik van de stint en kost bovendien veel tijd. “Ze heeft er laatst een uur over gedaan. Als dit langere tijd duurt, kan ze niet meer aan haar verplichtingen naar de ouders voldoen”, zo verwees Van Zunderts advocaat naar de afspraken om kinderen naar clubjes te brengen. De advocaat noemde de beslissing van minister Cora van Nieuwenhuizen “veel te drastisch”. “Als een bepaald soort busje ineens in brand vliegt, worden ook niet meteen al die busjes van de weg gehaald.”

Ongeval in Oss

Het gebruik van stints werd verboden na het tragische ongeval in Oss, waarbij op een spoorwegovergang vier kinderen om het leven kwamen toen een stint werd aangereden door een trein. Volgens het ministerie zijn er “op zijn minst grote twijfels of de verkeersveiligheid nog te waarborgen is”. “De situatie kan zich voordoen dat de stint op hol slaat. Hoe groot die kans is, wordt nu onderzocht”, zei een van de landsadvocaten. De uitspraak is op 1 november.

Lees ook
Eigenaresse kinderopvang wil weer rijden met Stint: ‘Zonder rijbewijs heb je geen alternatief’

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

NIEUWS

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser