Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Britse premier Theresa May moet op zoek naar eigen diner in Brussel

Britse premier Theresa May moet op zoek naar eigen diner in Brussel

De Britse premier Theresa May moet na een lange dag vol vergaderen op de EU-top in Brussel zelf op zoek naar een patatje oorlog. EU-president Donald Tusk nodigde haar niet uit voor het aansluitende diner. 

| Rutger de Quay

De top in Brussel wordt afgesloten met een informeel diner met staatshoofden en regeringsleiders, maar May maakt daar geen deel van uit.

Lees ook: Afschuw in Kamer over meldpunt discriminatie

Vergadering verkort
May mag echter wel aanschuiven bij de lunch, maar ’s avonds zal zij in Brussel zichzelf moeten voorzien van een warme maaltijd. President Tusk heeft daarnaast de traditionele tweedaagse vergadering met 28 EU-leiders verkort tot één dag.

Ook premier Rutte aan zet
Het is nog maar de vraag of het volle programma wel in één dag past. Tusk begint daarom eerder met vergaderen en hoopt nachtelijke vergaderingen te voorkomen. Premier Mark Rutte hoopt met zijn Europese collega’s een oplossing te vinden voor het ‘nee’ van de Nederlandse bevolking tegen het associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne.

NIEUWS | BUITENLAND | BREXIT

Bron: ANP | Foto: ANP Foto

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser