Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Briljante video vraagt aandacht voor huidziekte psoriasis

Briljante video vraagt aandacht voor huidziekte psoriasis

Het is morgen Wereld Psoriasis Dag, en in het kader daarvan heeft het Amsterdamse productiebedrijf VR Gorilla een heel (héél!) cool virtual reality filmpje gemaakt. 

| Suzette Hermsen

Zit je achter je laptop? Verruil die dan eerst even voor je smartphone, want daar is deze campagne speciaal voor gemaakt.

Zwembad
De video is zo gemonteerd dat je je letterlijk in een zwembad waant. Als je je telefoon beweegt, draait het beeld 360 graden met je mee. Je kunt naar links, naar rechts en zelfs naar boven kijken. Virtual reality, maar dan zonder speciale bril.

Jij als middelpunt
Jij speelt de hoofdrol in het filmpje, en maakt mee wat iemand met psoriasis zoal te horen krijgt als ze gaat zwemmen. Er komt een meisje op je afgelopen, dat vraagt of je besmettelijk bent. Een jongen zegt: Zo hé, wat zie jij eruit. Nasty.

Origineel
Groot applaus voor de videomakers. Het filmpje is gemaakt om aandacht te vragen voor de huidziekte psoriasis, en met deze campagne gebeurt dat op een bijzonder originele manier. Zit je nog steeds achter je laptop? Dan beweegt het beeld niet. Neem van ons aan: het is echt de moeite waard om je smartphone er bij te pakken. Dit wíl je zien.

Bekijk de video door deze link in je browser te plakken: https://www.youtube.com/watch?v=Yteqn3C1rwo

VR Gorilla ging de straat op om mensen het filmpje te laten zien en ze zelf te laten ervaren hoe het is om psoriasis te hebben. Bekijk hier de reacties:

NIEUWS

Bron: Psoriasisdag.nl | Foto: YouTube

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

shopvoorgezondheid.nlshopvoorgezondheid.nl

Nieuwe behandeling tegen psoriasis zonder UV-straling. Lichttherapie-apparaat om thuis zelf psoriasis te behandelen. Psoriasis behandelen met de Philips BlueControl.Lees meer: https://shopvoorgezondheid.nl/philips-bluecontrol

trudytrudy

Wat een fantastische manier om mensen te laten ervaren want iemand moet ondergaan die door wat dan ook opvalt.Ontelbare mogelijkheden hebben die jongens van VR Gorillas's ontdekt om mensen in de spiegel te laten kijken. Ik ben fan

ElisabethElisabeth

dat hoef ik niet te doen. Ik heb door een haperende alvleesklier open wondjes en dan ben je ook de pineut. Want wie wil er nou omgaan met iemand die zo lelijk is?

Paul GeversPaul Gevers

Mooi om te zien dat de jongens van VR Gorilla zulke goede 360 graden films schieten! Eerst de virtuele brochure van Matoke Tours en nu dit filmpje, goed bezig!Paul

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser