nieuws

Jeugdsentiment alom: 'De Brief voor de Koning' wordt Netflixserie

Jeugdsentiment alom: 'De Brief voor de Koning' wordt Netflixserie

We mogen dan wel niet meedoen aan het WK, trots zijn op ons land kan nog steeds. Netflix gaat namelijk voor het eerst een Nederlands boek verfilmen: ‘De Brief voor de Koning’.

| Stijn de Vries

Jeugdsentiment alom.

Wereldwijd

Terecht wel, dat Netflix nou juist dit boek van auteur Tonke Dragt heeft uitgekozen om te verfilmen. De bestseller uit 1962 is al in 25 talen vertaald, werd in 1963 bekroond met de Nederlandse Prijs voor het Beste Kinderboek van het Jaar, en in 2005 zelfs uitgeroepen tot het beste Nederlandse kinderboek aller tijden.

Tiuri

Het boek vertelt het verhaal van schildknaap Tiuri, die een geheime opdracht krijgt op de nacht voor hij tot ridder zal worden geslagen. De opdracht is om een belangrijke brief naar de koning van het naburige Rijk van Unauwen te brengen. Maar uiteraard blijkt de weg vol gevaren te zitten.

Nieuw-Zeeland

De opnames beginnen dit najaar in Nieuw-Zeeland. Uitgeverij Leopold: “Zo kan de magische wereld die Tonke Dragt beschrijft in De Brief voor de Koning prachtig in beeld gebracht worden”. De serie wordt in 190 landen wereldwijd aangeboden door Netflix aan meer dan 125 miljoen abonnees.

Lees ook
Niet het kijken waard: dit zijn de slechtste films op Netflix

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

NIEUWS

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser