Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Breitalent Marieke: 'Ik ben juist géén troetelmoeder'

Breitalent Marieke: 'Ik ben juist géén troetelmoeder'

Nadat ze afgelopen weekend een aantal ‘bijzondere’ foto’s op internet plaatste, werd de Nederlandse Marieke Voorsluijs wereldnieuws. Iedereen schrijft over de moeder die een levensgrote versie van haar zoon breide. 

| Justine Wouterson

Haar verhaal is een behoorlijk eigen leven gaan leiden en dus belde LINDAnieuws met Marieke om te horen hoe de vork in de steel zit.

‘Bizarre breisels zijn ons ding’
Veel media schrijven dat Marieke haar puberzoon – die niet meer zo knuffelig is als vroeger – breide om zo tóch met hem te kunnen knuffelen. Dat was allesbehalve haar intentie. Ik ben absoluut geen smother mother (iemand die haar kind graag de hele dag bij zich heeft en knuffelt), vertelt ze ons. Ik ben textielontwerpster en brei samen met mijn collega Barbara ‘bizarre breisels’ voor ons label Club Geluk. Borden oesters, kaasplanken, flesjes parfum – we maken de gekste dingen voor onder andere HEMA en De Volkskrant.

Een moeder-kind-projectje
Toen Marieke met haar zoons in een vakantiehuisje verbleef en nadacht over wat haar volgende project moest worden, keek ze naar de jongens en dacht: Waarom brei ik jullie niet? Mijn zoons zijn ook van die heerlijk rare knakkers en vonden het een leuk idee. Het breisel moest een combinatie worden van beide jongens. Samen hebben we bedacht hoe het eruit zou moeten zien en welke kleuren er gebruikt moesten worden, vertelt MariekeZo is de tekst op de gebreide trui niet zomaar gekozen. Het is een verwijzing naar een werk van straatkunstenaar Banksy, waarop twee breiende oma’s te zien zijn.

Geintje
Gedurende het project kreeg Marieke enorm veel reacties van vrienden en familie. Ze vond het bijzonder dat het zoveel losmaakte, waarna ze voor de grap bedacht om te breien voor moeders die niet meer geknuffeld worden door hun puberende kinderen. Ik ben zelf het tegenovergestelde. Ik zeg júist tegen mijn kinderen: doe lekker je ding, aldus Marieke.

Club Geluk de wereld over
Afgelopen weekend maakte ze samen met haar zoons foto’s waarop één van de twee het breisel aanheeft. Ze plaatste de beelden op internet, waarna die als een speer de wereld over gingen. Hoewel het verhaal niet overal correct wordt verteld, is het wél goed voor de zaken. De getalenteerde ‘garenartiesten’ van Club Geluk krijgen plots volop aandacht en het boek dat ze samen maakten, Club geluk en het geheim van de gebreide ham en meer bizarre breisels, staat nu groots in de spotlights.

CG_breipak_skate_01 CG_breipak_friet_01 CG_breipak_tijd_01 CG_breipak_koptelefoon_01 CG_breipak_snot_01

Het werk van Banksy waar de tekst op de trui vandaan komt:B39SMcHIUAAMjhI

NIEUWS | OPMERKELIJK | INTERVIEW

Bron: Club Geluk

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser