Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Bossche school reageert op seksspelletjes: 'We nemen het zeer serieus'

Bossche school reageert op seksspelletjes: 'We nemen het zeer serieus'

Basisschool De Springplank heeft schriftelijk gereageerd op het nieuws dat kinderen uit groep drie en vier elkaar hebben betast en elkaars geslachtsdeel in de mond hebben genomen tijdens spelletjes op het schoolplein. 

| Jorieke van Noorloos

De Springplank neemt de signalen van ouders ‘zeer serieus en begrijpt dat ouders verontrust zijn’, schrijft Omroep Brabant .

Lees ook
Sportwereld waarschuwt zelden de politie bij seksueel misbruik

Betasten
“Ik was aan het werk tegenover de school en ik zag dat twee meisjes elkaar betastten”, vertelde Corina van der Velden, moeder van een kind in groep drie aan Omroep Brabant. “Ze hadden hun broekjes omlaag en zaten aan elkaar.”

Verklaring
De afgelopen tijd meldden meer ouders dat ze ‘seksspelletjes’ tussen kinderen bij de basisschool hebben gezien. Daarom heeft de politie een spoedberaad belegd met de overkoepelende scholenorganisatie. In een verklaring laat de school weten met onafhankelijke deskundigen aan de slag te gaan om uit te zoeken wat er precies aan de hand is. De school gaat aanvullende maatregelen nemen voor een veilig schoolklimaat.

NIEUWS | KINDEREN

Bron: Omroep Brabant | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser