Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

BzV: de meubels van Rudie - op een koeienposter na - zijn gestolen

BzV: de meubels van Rudie - op een koeienposter na - zijn gestolen

En opeens was-ie daar weer: de voorstelronde van ‘Boer Zoekt Vrouw’. Onze vaste BzV-verslaggever Charlotte Olthoff is weer in haar hark geklommen. Lees lekker mee. 

| Charlotte Olthoff

En geloof ons: het is genieten. Net zoals boer Wim dat kan van zijn klei. Ongeveer.

Lees ook
Puppy’s, veulens en dikbillen: dit zijn de boeren en (hoera, drie) boerinnen van ‘BZV’

Remco (28) biologische melkveehouder

De ene boer houdt zijn meisjes rustig en de melk zuiver met klassieke muziek, maar boer Remco – een nachtbraker – melkt graag op techno. Dat is goed voor karnemelk. Remco’s moeder belegt zijn boterhammen en omdat zijn vader op een zorgboerderij woont na meerdere beroertes, moest Remco zijn taken overnemen. Hij gooit graag hooi op zijn koeien. Beetje dollen. Machtig mooi. Yvon geeft Remco nog een goeie tip mee: kijk vrouwen eens aan als je met ze praat.

Rudie (33) melkveehouder

Rudie is een flirt. Hij vindt niet zichzelf, maar Yvon liefkozend gevaarlijk als hij haar bijna met een vorkheftruck overrijdt. Zijn gevlekte hond lijkt wel een mini koe. Rudie woont al twee jaar in zijn nieuwe huis, maar al zijn meubels – op een koeienposter na – zijn gestolen. Hij is dus eigenlijk niet op zoek naar een vrouw, maar naar een uitzet. “Zullen we de open haard aandoen?” vraagt Yvon. “Nee zet de cv maar hoger.” Boerenromantiek. Die Rudie komt er wel.

Marnix (39) vleesveehouder en ponyfokker

Marnix is stierenfluisteraar. Hij ziet aan de oogwimpers van zijn stier ‘Us Heit’ – die zo groot is als een dinosaurus – of hij aan wil vallen. Us Heit heeft net zulke dikke billen als Us Mem. Daar houdt Marnix wel van. Yvon vindt Marnix bonkig. Zo koe zo boer, zullen we maar zeggen.

Saskia (53) melkgeitenboer

Bij Saskia valt Yvon met haar neus in een geboortegolf. Saskia is de baas van de kraamkamer. De geitjes worden meteen moederziel alleen in een verhuisdoos gestopt. Saskia zorgt voor iedereen: kleine geitjes, kinderen, kleinkinderen, de hele reut. Ze zoekt een lieve man die een beetje voor haar gaat zorgen. Maar het liefst wel eentje die zich niet zo bazig met het eten bemoeit als haar zoon.

Wim (28) akkerbouwer

Wim heeft een hele grote trekker met aanhanger. Om te voorkomen dat de megakisten aardappels eraf pleuren, gooit Yvon – na zes mislukte pogingen – wat spanbanden erover om de boel vast te zetten. Op de akkers inspecteert het tweetal de klei. Yvon vindt het mooie hoopje klei van Wim net een maanlandschap. Dan komt het hoge woord eruit: Wim stottert een beetje en dat is op sommige momenten – vooral met vrouwen – lastig. Hij zoekt een vrouw met humor, zodat ze er samen om kunnen lachen. Wij zijn al een beetje verliefd op Wim.

Wilfred (43) biologische melkveehouder

In tegenstelling tot Rudie is Wilfred wél thuis in interieur design. Het ziet er allemaal keurig uit en zelfs de koeienstal krijgt een blauw verfje omdat Wilfred ‘niet van wit houdt’, want “da’s saai”. Wilfred gaat twee keer per jaar op singlevakantie, maar daar is hij nog nooit de ware tegengekomen. In het verleden is hij weleens voor de gek gehouden door gemene wijven en dat heeft hem een knauw gegeven. Dus lieve dames: reageer.

Steffie (27) hengstenfokker

Steffie is omringd door jonge, brutale mannen. Ze heeft X-benen, gelukkig hebben de hengsten dat niet, want anders komen ze niet door de keuring. Yvon gaat samen met Steffie op stal ‘sperma vangen’. Eerst moet het dier aan een merriedoekje ruiken en dat helpt heel hard, zo te zien. Dan gaat het sperma naar de merrie. Steffie insemineert zelf. Wij kunnen ons een beter shot voorstellen om een man aan te trekken dan met je arm okseldiep in een merrie.

Jan (60) melkveehouder

In de melkkamer van Jan zit de stront tot aan de muren. Dat kan wel een sopje gebruiken. Jan is lekker zichzelf: streng en serieus. Yvon moet goed luisteren anders krijgt ze een een lel. Tussen de lammetjes voeren Jan en Yvon een goed gesprek over de dood van zijn vrouw in 2012. Jan komt los en krijgt het te kwaad. Gelukkig zijn er lammetjes om hem te troosten. Dochter Marije kookt een afwasteil vol kool. Hij heeft hele lieve kinderen, die hunnie vader echt een lieve vrouw gunnen. Het wordt massaal brullen boven de rookworst.

Jaap (49) bloemenkweker

Yvon moet zich een weg banen door een jungle van bouvardia’s en daar staat Jaap. In het wild komt hij geen vrouw tegen en in de kas al helemaal niet. Jaap is een stille, hij is vroeger gepest. Het zou zo leuk zijn als er een vrouw komt die hem uit de tuin trekt. Lief: Jaaps moeder kookt lekker voor hem. Jans ouders hebben zelf een heel goed huwelijk al 53 jaar en dat gunnen ze hun zoon ook. Jaap heeft nog een stuk of dertig shetlandpony’s, dus ben jij een voormalig Penny-meisje? Schrijf dan naar Jaap.

Michelle (29) champignonkweker

Michelle is paddokweker en de baas over miljoenen champignons. Yvon trekt in al haar onbehouwenheid een champignon in duizend stukjes. Michelle woont in een heerlijk huis met antiek kippenschuurtje ergens in Brabant. Ze wil heel graag een man en kindjes. Na het werk schudt Michelle haar wilde rode haren los en we voorspellen dat half Nederland met haar in de hoek van de hoekbank wil knuffelen.

Zo. En nu kijken waar die postzakken terechtkomen.

Bekijk hier de aflevering.

NIEUWS | TV | BEKEND | COLUMNS | LIFESTYLE | WIJ KIJKEN BOER ZOEKT VROUW

Bron: Boer zoekt Vrouw | Foto: Boer zoekt Vrouw

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser