Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Dit is de nieuwe achtbaan van de Efteling (die de bobsleebaan vervangt)

Dit is de nieuwe achtbaan van de Efteling (die de bobsleebaan vervangt)

Bob is na 34 jaar op: de Efteling opent in het voorjaar van 2020 een nieuwe achtbaan in het park op de plaats van de bobsleebaan. 

| Savannah Borst

De nieuwe dubbele achtbaan zal speciaal gericht zijn op kinderen tussen de vier en tien jaar oud.

Max & Moritz

De bouw van de nieuwe attractie zal in september 2019 starten en gaat de Efteling zo’n vijftien miljoen euro kosten. Tot die tijd blijft de bobsleebaan wel geopend. De dubbele achtbaan Max & Moritz is gebaseerd op een gelijknamig Duits verhaal uit 1865 van Wilhelm Busch. In het verhaal halen twee jongens allerlei streken en trucs uit en maken op deze manier hun dorp onveilig.

Niet helemaal weg

De bobsleebaan verdwijnt na 34 jaar, maar het Zwitserse thema zal blijven bij de nieuwe attractie, evenals het stationsgebouw van de bobsleebaan. De baan, die volgens het pretpark al een tijdje problemen had, was even gesloten voor onderzoek maar gaat op 11 oktober weer open.

Uitbreiding

De Efteling wil het park in het oosten en westen verder uitbreiden en kreeg hier eind september toestemming voor van de gemeente Loon op Zand. De Efteling hoopt met het uitbreidingsplan het bezoekersaantal te laten groeien naar zeven miljoen bezoekers per jaar in 2030. Om deze reden zullen er ook een extra weg en meer parkeerplaatsen aangelegd worden.

Lees ook
Papier(geld) hier, dankuwel: dit leverde de wensbron in de Efteling de afgelopen jaren op

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

NIEUWS | KINDEREN | LIFESTYLE

Bron: Efteling | Foto: Efteling

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser