Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

BN'ers steunen Tim Hofmans #BOOS-petitie 'voor een wél werkend kinderpardon'

BN'ers steunen Tim Hofmans #BOOS-petitie 'voor een wél werkend kinderpardon'

Het burgerinitiatief van Tim Hofman voor een beter kinderpardon krijgt bijval van verschillende BN’ers, onder wie Boef, Anna Nooshin, Klaas van Kruistum en Vjeze Fur.

| Marloes van Wijnen

Zij lanceerden vandaag korte filmpjes op hun eigen kanaal.

View this post on Instagram

JA HALLO! ga naar EIGELAND.NL en zie hoe Boef, Anna Nooshin, Qucee en Nesim van Supergaande, Klaas De Gore Mol, Katja ÉN Birgit Schuurman, Vieze Fur van Lekker Fred, Peter R. de Vries (zelfs hij!(?)), Tim Senders van Streetlab, Sef, Thomas van Stuk T(alpa)V en Nasrdin Dchar (dank voor het meewerken, jullie zijn awesome❤️) in gesprek gingen met kinderen die uit Nederland worden gegooid. en als je daar toch bent: deel en teken gelijk onze petitie voor een wél werkend kinderpardon en zet wat scheef is met je stem recht. 250.000 handtekeningen moet lukken. verder gebeurt er achter de schermen nog steeds heel veel. praten met regerings- én oppositiepartijen, dossiers lezen, advocaten en wetenschappers rond de tafel krijgen en verschillende (GROTE) organisaties aan de goede touwtjes laten trekken. we spelen House Of Cards, doe mee! alvast bedankt namens 400 kinderen in Nederland.

A post shared by Tim Hofman (@debroervanroos) on

BN’ers zetten zich in

In die video’s stellen zij één of twee van de vierhonderd kinderen voor die in aanmerking zouden moeten komen voor een kinderpardon. Ook Peter R. de Vries, Supergaande, Nasrdin Dchar, Katja Schuurman, Birgit Schuurman, Sef, Tim Senders en Thomas van der Vlugt van Stuk TV zetten zich in voor de campagne #Eigeland.

#BOOS-documentaire

Na de première van zijn #BOOS-documentaire ‘Terug Naar Je Eige Land’ begin november, maakte Tim Hofman zijn initiatief bekend. In de film volgt hij een groep van vierhonderd asielkinderen. Hij wil voorkomen dat deze kinderen, die in Nederland zijn geboren of hier langer dan vijf jaar wonen, het land uit moeten.

Lees ook
Nemr (9) moet misschien terug naar Irak, maar krijgt hulp van Tim Hofman in #BOOS-docu

Petitie voor nieuw kinderpardon

Hij voert daarom actie voor een kinderpardon dat naar eigen zeggen “wél werkt”. De benodigde 40.000 handtekeningen, om het onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen, had Hofman razendsnel binnen. Inmiddels is het burgerinitiatief al meer dan 230.000 keer getekend.

NIEUWS | BEKEND

Bron: ANP/Instagram, Tim Hofman | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser