nieuws

Blogger Denise: 'Laat jongens gewoon echte jongens zijn'

Blogger Denise: 'Laat jongens gewoon echte jongens zijn'

Mogen jongens nog wel echte jongens zijn? Dat vraagt blogger Denise Meijer zich af. Volgens haar is er te weinig ruimte voor ‘ruw spel’ en ‘kapotte kleding’. 

| Annemarie van Ulden

Denise schreef erover voor love2bemama.com: ‘Misschien is dat omdat dergelijk gedrag voor ons volwassenen onhandig is’, schrijft ze.

Gaten in z’n broek
Denise heeft zelf ‘een actief mannetje’: ‘Hij is druk en vindt het ook heerlijk om te ravotten en te “vechten”. Hij valt om de havenklap gaten in zijn nieuwe spijkerbroeken en heeft minstens drie paar schoenen met versleten neuzen van het voetballen. En hij zit dikwijls onder de blauwe plekken’. Geen probleem, vindt ze zelf. Maar daar denken anderen volgens haar anders over.

‘Echte jongens’
Zo schrijft ze: ‘Op school vinden ze het een probleem dat hij niet stil kan zitten. Dat hij veel liever bezig is in de ‘bouwhoek’ dan dat hij werkjes maakt. Buiten school zijn er ook genoeg mensen die ‘wat’ te denken hebben van zijn gedrag.’ Volgens Denise ziet ‘de maatschappij’ jongens liever rustig, netjes en bedeesd. En dat terwijl we wel wat meer ‘echte jongens’ kunnen gebruiken, schrijft de moeder van twee.

Lees de hele blog hier.

NIEUWS | ACHTERGROND | MEEPRATEN

Bron: love2bemama | Foto: Getty

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

QuintaQuinta

Fijn voor die jongen dat zijn moeder hem zichzelf laat zijn. Dat is heel belangrijk, altijd. Maar desondanks klinkt het toch echt alsof dit jongetje veel actiever is dan een gemiddelde jongen. Die ook stoeit, luchtgevechten heeft, etc. Dus om te doen alsof jongens geen jongen meer (mogen) zijn is de situatie wel omdraaien...

HannaHanna

Gewéldige moeder, die Denise! En het geldt eigenlijk voor elk kind: laat ze zichzelf zijn! Dus kleine Robbie die met Barbies wil spelen lekker zijn gang laten gaan, help Maria die zo geniet van een boomhut maken bij het maken van een touwladder en laat Denises mannetje thuiskomen met een gat in zijn nieuwe broek - hij groeit er tóch binnenkort uit! :-)

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser