blendle tipt

Zo word je níét bedrogen door frauderende nepwebwinkels tijdens de feestdagen

Zo word je níét bedrogen door frauderende nepwebwinkels tijdens de feestdagen

Online decemberwinkels kunnen meesterlijk subtiel en geniepig zijn. Deze webwinkels bestaan niet echt en de eigenaren frauderen rond de feestdagen flink. Per jaar trappen tienduizenden Nederlanders erin.

| Mara Wienke

Jij hoeft niet een van hen te worden. Vandaag tipt Blendle dit artikel uit de Volkskrant.

Lees ook
Gooi wat in m’n schoentje: 7 x fijne cadeautips voor pakjesavond

‘Iemand die de telefoon opneemt’
Een geregistreerd KvK-nummer, een vestigingsadres, de optie om met iDeal te betalen, een (tijdelijke) kantoorruimte en iemand die de telefoon opneemt. Klinkt prima toch? Zo moeilijk kan het dus zijn om nepwebwinkels te herkennen, want er zijn winkels die de voorgaande opsomming helemaal voor elkaar hebben. Tel daar een professioneel ogende brochure bij op. Of een goed ogende website zoals Dixxons.com, waarbij je bijna niet door zou hebben dat er een extra ‘x’ in de naam staat. En kijk nou, de Playstation 4 is daar net in de aanbieding. Opletten dus.

Tips van de politie
Door de recente lancering van maar liefst twee nieuwe iPhone-modellen bereidt de politie zich er al op voor dat het de komende maanden meldingen gaat regenen. Om hen – en vooral jezelf – veel gedoe te besparen, zijn er een aantal maatregelen die je kunt nemen. Google eerst de webwinkel; typ zelf de website in; check de eigen website van het keurmerk dat in de webshop vermeld wordt; betaal met creditcard. Denk je toch dat je wordt opgelicht? Neem dan contact op met je bank, creditcardmaatschappij en/of de politie.

Lees het hele stuk via Blendle (€).

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

NIEUWS | BLENDLE TIPT

Bron: de Volkskrant | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer blendle tipt

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser