blendle tipt

Zo groeide 'invalmeisje' Eva Jinek uit tot grande dame van de talkshow

Zo groeide 'invalmeisje' Eva Jinek uit tot grande dame van de talkshow

De geschiedenis van de ouders van tv-presentator Eva Jinek, die op jonge leeftijd vluchtten uit Tsjecho-Slowakije, heeft Eva’s leven voor een groot deel bepaald.

| Anna Korterink

Blendle tipt vandaag een uitgebreid portret van Eva, uit de Volkskrant.

Lees ook
Eva Jinek wint tv-beeld voor beste presentator van 2016

Doorzettingsvermogen
Altijd voelt ze zich schatplichtig aan haar ouders: “Ik mag mijn leven niet verkwanselen.” Die drive zorgt ervoor dat ze, hoe eng en moeilijk ze sommige dingen ook vindt, toch altijd doorzet.

Een dagje ziek
En dat was niet altijd simpel: toen ze begon met haar talkshow kreeg ze een hoop kritiek over zich heen; ze was het ‘invalmeisje’ dat af en toe op de stoel van Jeroen Pauw mocht zitten. De kritieken waren niet mals, met als grootste criticus: zij zelf. Over de Amerikaanse presidentsverkiezingen die ze in 2008 mocht verslaan: “Ik verlangde maar één ding: mijn moeder die naar school belt en zegt: ‘Eva komt niet, Eva is een dagje ziek’.”

Sonja Barend
Altijd loert de twijfel op de achtergrond: kan ik dit wel, ben ik wel goed genoeg? Afgelopen weekend ontving ze van vakgenoten de prijs voor beste presentator van 2016, hét bewijs dat ze niet aan zichzelf hoeft te twijfelen. Sterker nog: ze wordt nu al vergeleken met Sonja Barend.

Benieuwd naar de rest van het verhaal van Eva Jinek? Lees dan verder via Blendle (€).

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

NIEUWS | TV | BEKEND | BLENDLE TIPT

Bron: De Volkskrant via Blendle | Foto: LINDA. 65 Dirk Kikstra

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer blendle tipt

Meest gelezen

Meer blendle tipt

Lees dit ook even

Meer blendle tipt

Please update your browser