Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

blendle tipt

Zie je wel, het in elkaar zetten van een IKEA-kast ís de ultieme relatietest

Zie je wel, het in elkaar zetten van een IKEA-kast ís de ultieme relatietest

Hoe goed je relatie ook is, samen een IKEA-meubel monteren is verschrikkelijk lastig. Psychologen, gedragsdeskundigen en familietherapeuten leggen uit waarom.

| Mara Wienke

Blendle tipt vandaag dit stuk uit BLOOM Magazine.

Lees ook
Ruziënde koppels kunnen inpakken: Ikea komt met een oplossing

Ralationele nachtmerrie
In de perfecte showroom lijkt het zo simpel en ook het geslachtsloze mannetje in de handleiding doet alles zo makkelijk lijken. Maar waar je eigenlijk aan begint is een ‘relationele nachtmerrie’.

Mijnenveld
Elke stap van het IKEA-proces is ‘een mijnenveld van emotionele triggers’. Het lijkt zo onschuldig, maar gevoelige vragen als ‘vertrouw je me? Denk je dat ik dom ben? Vind je me onhandig?’ borrelen op. We krijgen de neiging om in de IKEA en thuis tussen de instructies, te bepalen of we wel hetzelfde leven willen, of we wel bij elkaar passen. En dan nog die lastige beginvraag: wie pakt als eerst de schroevendraaier?

‘Divorce maker’
Volgens onderzoek van klinisch psycholoog Ramani Durvasala leidt het in elkaar zetten van een koffietafel over het algemeen niet tot ernstige problemen. Maar de Liatorp, een bijzonder lastige wandkast, is wel écht een aanval op je relatie. Die kwam meteen als ‘divorce maker‘ naar voren. Wil je dat voorkomen, dan heb je een goed gevoel voor humor, een borrel, of een andere assistent nodig. Want we zijn het hardst tegen mensen die we het leukst vinden.

Lees de hele uitleg via Blendle (€).

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

NIEUWS | BLENDLE TIPT

Bron: BLOOM Magazine | Foto: Giphy

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer blendle tipt

Lees dit ook even

Please update your browser